GRAD UVAŽIO ZAHTEVE STANARA CETINJSKE ULICE: Bučni lokali biće iseljeni (FOTO)

Od večeras će nadležne gradske inspekcije, Komunalna i Saobraćajna policija pojačano kontrolisati Cetinjsku i okolne ulice i biće kažnjavani svi koji se nepropisno parkiraju

  • 4

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da će Grad pojačati kontrolu parkiranja, uvesti vanredne kontrole nivoa buke i da će, dugoročno, iseliti bučne lokale iz stambenih delova grada.

Vesić je primio predstavnike skupština stanara zgrada iz Cetinjske ulice koji su najavili protest zbog buke iz noćnih klubova koja ometa njihov svakodnevni život, kao i nepropisnog parkiranja automobila na ulici tokom kasnih večernjih sati zbog čega ne mogu da priđu ulazima svojih zgrada.

Od 1. maja se kafići vikendom - ZATVARAJU U PONOĆ!

- Razgovarao sam o vašem problemu sa gradonačelnikom Sinišom Malim koji me je zamolio da vam prenesem da potpuno razume probleme sa kojima se suočavate, kao i da je saglasan da preduzmemo sve mere, kako kratkoročne tako i dugoročne, da rešimo problem koji nemate samo vi, već i mnogo stanara u centru grada - rekao je Vesić predstavnicima stanara.

Prema njegovim rečima, od večeras će nadležne gradske inspekcije, Komunalna policija i Saobraćajna policija pojačano kontrolisati Cetinjsku i okolne ulice i biće kažnjavani svi koji se nepropisno parkiraju, a posebno bahati vozači koji to rade na pešačkim prelazima i na ulazima u stambene zgrade.

KAFIĆI POLAKO NESTAJU: U Beču ih ima sve manje, razlog je prilično šokantan

Pored toga, nadležne gradske inspekcije izvršiće vanredne kontrole nivoa buke u ugostiteljskim objektima.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Izmenama gradskih odluka odredićemo zone u gradu u kojima ćemo jasno definisati kakva vrsta lokala može da se otvori u kom delu grada. To praktično znači da noćni lokali odnosno objekti kojima nije dozvoljeno da rade posle 23 sata radnim danom i posle ponoći vikendom neće moći da se otvaraju u centru grada, kao i delovima grada koji su pretežno stambeni kako ne bi ometali uobičajeni život građana - rekao je Vesić.

DORĆOL ISPRED LONDONA, PARIZA I BEČA: Prva kafana u Evropi otvorena u Beogradu pre skoro 500 godina (FOTO)

On kaže da će se odrediti zone grada u kojima je moguće otvarati ovakve objekte i to će biti delovi grada u kojima ne žive građani.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Na sličan način rešavamo problem buke sa splavova koja preko Save remeti život građana Starog grada i Savskog venca. Priprema se odluka koja zahteva da svi splavovi koji rade duže imaju potpunu zvučnu izolaciju. I na kraju, menjamo propise koji će omogućiti našim inspekcijama da nenajavljeno kontrolišu nivo buke, pare i mirisa u ugostiteljskim objektima jer sada moraju da se pre kontrole najave ugostiteljima. Očekujemo da završimo izmene ovih propisa do septembra i da konačno uvedemo red u ovu oblast - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    14. maj 2016 | 12:58

    Gospodinu Vesicu ,koji je "zabrinut" za Vracar,samo jedno pitanje: "Kada ce se iseliti kolonija Roma, iz Golsvordijeve br.4,koja je od dvorista,napravila deponiju djubreta i zaraze.",,, (Ovo je ista kolonija, koja je zivela u ul Baba Visnjina i izazvala - pozar.Verujem da Vam je,kao coveku, koji se bori za vlast SNS -a na Vracaru,u interesu da resite - ovaj problem.)...

  • Sv. Markovića

    14. maj 2016 | 10:10

    Da li može načelnik Komunalne policije da objasni kako njegovi kom. policajci mogu da ne dođu po pozivu tri večeri zaredom iz zgrade, zbog buke koja iz jednog stana onemogućuje normalan život ostalim stanarima?

  • Andjelija

    15. maj 2016 | 23:56

    Bas me intetesuje kako ce komunalna policija da ulazi nenajavljena u kafice i kontrolise decibele? A pirotehnika za svaki ridjendan, svadbu, rodjenje i ostale proslave, koja tutnji svakog vikenda sa terasa kafica i restorana na Gardosu, sta je sa tim ? Odakle dozvole tatama i mamama za topovsku kanonadu?! Ne zaboravite g-dine Vesicu da procesljaju vasi komunalci i Zemun. I tu zive ljudi i mala deca , kojima je mir i san narusen . Cisto sumnjam da cete s komunalcima bilo sta postici. Menjajte zakon i strogo ga se pridrzavajte!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA