IZMEŠTANJE POSMRTNIH OSTATAKA DIMITRIJA TUCOVIĆA SLEDEĆE NEDELJE: Počinje rekonstrukcija Trga Slavija i Obilićevog venca

Izmeštanje spomenika i posmtrnih ostataka Dimitrija Tucovića bi trebalo da bude završeno u roku od tri dana, a tokom izmeštanja saobraćaj na Slaviji neće biti zatvaran

  • 1

Spomenik i posmrtni ostaci Dimitrija Tucovića biće izmešteni sa Slavije sledeće nedelje, što je preduslov za početak rekonstrukcije tog trga, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

SVE SAHRANE DIMITRIJA TUCOVIĆA! Misterija iskopavanja i zakopavanja SOCIJALISTE od kog su učili Tito i Sloba

Izmeštanje spomenika i posmtrnih ostataka bi, prema njegovim rečima, trebalo da bude završeno u roku od tri dana, a tokom izmeštanja saobraćaj na Slaviji neće biti zatvaran.

Posmrtni ostaci Dimitrija Tucovića biće premešteni u Aleju velikana, a spomenik će biti repariran i, po završetku obnove Trga Slavije, postavljen na prostoru između ulica Kralja Milana, Kralja Milutina i Nemanjine, blizu NBS, gde će biti napravljen park.

Vesić je, gostujući na RTS-u, rekao da Komisija razmatra dve ponude za obnovu Slavije i da se do kraja nedelje očekuje da ona završi razmatranje i dostavi izveštaj EBRD-u, koji daje novac za projekat, a koji treba da da saglasnost na konačan izbor izvođača.

Radovi na TRGU SLAVIJA počinju do KRAJA JUNA!

Foto: Tanjug/Beoinfo Foto: Tanjug/Beoinfo

On je dodao da je plan da radovi, koji će trajati 155 dana, počnu do kraja juna.

POČELA REKONSTRUKCIJA SLAVIJE: Krenulo rušenje privremenih objekata

- Da li ćemo uspeti zavisiće od procedure, ali učinićemo sve da uspemo. Radovi će trajati 155 dana i to ne može da se menja, obnova mora da se završi u najkraćem roku, najkvalitetnije što može, jer je Slavija veliko saobraćajno čvorište - rekao je Vesić i dodao da će grad biti "vrlo čvrst" da se taj rok ispoštuje kako bi građani do kraja novembra, najkasnije početkom decembra imali novi Trg Slavija.

Vesić je objasnio da će za vreme trajanja radova biti otvoren alternativni saobraćajni pravac iz Makenzijeve ulice, preko parkinga pored Slavije do ulica Kralja Milana i Beogradske.

- Biće napravljen i plan kako će se obilaziti Bulevar oslobođenja koji će se takođe raditi sa Slavijom i važno je da se građani pridržavju uputstava da bi se izbegle gužve. Promeniće se uobičajeni ritam, ali za pet meseci imaćemo nov trg, sa fontanom - rekao je Vesić.

Sutra tender za rekonstrukciju Obilićevog venca

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda sutra će raspisati tender, vredan 300 miliona dinara, za rekonstrukciju Obilićevog venca, najavio je gradski menadžer.

BEOGRAD DOBIO PRAVU ZELENU OAZU: Zvanično otvoren plato kod "Crvenog petla"

- Tender se raspisuje za potez između ulica Đure Jakšića do ulaza u garažu Obilićev venac, uključujući i ulicu Topličin venac. Čitav taj prostor će biti preuređen - rekao je Vesić.

Printskrin: Google Street View Printskrin: Google Street View

 

Radovi bi, prema njegovim rečima, trebalo da počnu tokom jeseni, a očekuje se da će taj veliki deo pešačke zone biti uređen do kraja godine.

ISPUNJENA ŽELJA GRAĐANA: Gračanička ulica promenila smer!

- Onda ćemo nastaviti da radimo ulicu po ulicu, kako bi čitav centar grada bio preuređen - rekao je Vesić podsećajući da je cilj gradske vlasti da centar grada između Zelenog venca, Braće Jugovića, Pariske ulice i Trga republike pretvori u pešacku zonu.

On je dodao da će ove godine biti rekonstruisan i Kosančićev venac, gde će biti stavljena nova kaldrma u dužini od skoro jednog kilometra, a biće uređeno i oko 40 fasada, od čega će 20 fasada finansirati grad Beograd, a 20 Vlada Srbije, zahvaljujući ličnoj inicijativi premijera Aleksandra Vučića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miha

    8. jul 2016 | 18:41

    Ja ne vidim nikakve radove vec 20 dana. I ne sumnjam da imaju izgovor zasto kasne, kad su trebali da pocnu 15. juna, a sad je 8. juli...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA