"SPORTSKA BAJKA" U ZOO VRTU: Ponesite poklon-paket i dođite da uživate u sportu (FOTO)

"Sportska bajka" je jedinstvena prilika da se proba 40 različitih sportova, da se deca takmiče, crtaju, vajaju, sviraju i pevaju, nauče sve o Japanu... i uz to da budu humani i naprave poklon paketic za specijalne goste

  • 0

Manifestacija "Sportska bajka", 18. po redu, biće održana u subotu, 4. juna u beogradskom Zoo vrtu, u organizaciji karate kluba Nippon i Beo Zoo vrta.

Ovo je manifestacija od posebnog značaja za Grad, koju je podržalo Ministarstvo omladine i sporta RS, Kancelarija za mlade.

"Sportska bajka" se organizuje od 1997. godine. Manifestacija je usmerena na promociju i razvoj sporta među mladima i ima za cilj da na zanimljiv i popularan način uključi što više dece u sport i uputi roditelje na značaj pravilnog bavljenja sportom, posebno kod dece predškolskog i školskog uzrasta.

Najmlađi Beograđani se pozivaju na nezaboravno druženje, jer je "Sportska bajka" jedinstvena prilika da se upoznaju i probaju 40 različitih sportova, takmiče se, crtaju, vajaju, sviraju i pevaju, nauče sve o Japanu... i uz to da budu humani i naprave poklon paketic za specijalne goste!

Napao sam SRPSKOG KARATE KIDA i evo šta mi se dogodilo! (VIDEO)

"Sportska bajka" se organizuje u četiri celine:

Devojke od zlata - to je srpski tim kata! Upoznajte evropske i svetske šampionke! (FOTO)

1. Celina - "Prvi sportski memorijal Vuka Bojovića"  - biće organizovana takmičenja u streličarstvu, dečijem tenisu, karateu, mačevanju, džudou, malom fudbalu i sportskim poligonima.

2. Celina – "Sport je umetnost" - u kojoj je predviđeno predstavljanje 40 sportskih, 10 japanskih i kreativnih radionica, koje imaju za cilj da posetiocima "Sportske bajke", naročito deci, prikažu sve lepote sporta i umetnosti.

Foto: Promo Foto: Promo

Naime, svi klubovi učesnici daju besplatno članstvo za nove članove koji se toga dana upišu u prikazane sportove. Specifičnost ove celine je likovna kolonija koju će voditi Fakultet primenjenih umetnosti iz Beograda, čiji je diplomac bio i sam Vuk Bojović.

3. Celina – Tribina "Kako sport pomaže", u okviru koje će uspešne javne ličnosti pričati sa decom, roditeljima i učesnicima o značaju njihovog sportskog života i uticaju sporta u napredovanju u profesiji kojom se bave. Gosti tribine su dečiji psiholog i vrhunski sportista Andrija Gerić, pesnik Ljubivoje Ršumović, glumac Branislav Lečić, kao i nekoliko sportskih stručnjaka.

Ona je Novosađanka, ima 15 godina i najbolja je na svetu!

4. Celina - "Revija i karneval Sportske bajke", ima za cilj da objedini sve učesnike manifestacije u jednom zabavnom programu, muzičkim izvođenjima i izboru Miss i Mister sporta. Na početku Revije, vodeće ličnosti Grada Beograda će simbolično uručiti poklon paketiće predstavnicima institucija dece sa posebnim potrebama, koji su specijalni gosti manifestacije.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Humanitarni karakter "Sportske bajke" odnosi se na decu sa posebnim potrebama, decu bez roditeljskog staranja beogradskih domova i decu sa Kosova. U saradnji sa Zoo vrtom, ulaz je besplatan, ali svaki posetilac-porodica, donosi poklon paketić koji se sakuplja na centralnom mestu manifestacije da bi se uručili specijalnim gostima. Svako može u paketić da stavi ono što misli da je mališanima potrebno, slatkiše, igračke, knjige, odeću.

Program "Sportske bajke":

Subota, 4. jun:

10 h - 15 h: Takmičenje "Prvi sportski memorijal Vuka Bojovića" (streličarstvo, dečiji tenis, karate, rvanje, džudo, mačevanje, kik boks, mali fudbal, roleri i sportski poligoni)

11 h - 12.30 h: Sportska tribina: Kako sport pomaže? (učesnici su vrhunski sportisti, mali sportisti, roditelji...)

Foto: Promo Foto: Promo

11 h - 16 h: 40 sportskih radionica: košarka, odbojka, fudbal, džudo, ritmička gimnastika, atletika, ples, ronjenje, veslanje, streljaštvo, stoni tenis, snow board, ragbi, biciklizam, kendo, karate, aikido, tenis, rukomet, rvanje, šah, ekstremni sportovi (freeclimbing, skateboard), irski ples, zip line, streličarstvo, balet, iaido, mačevanje, karling, boks, ninjucu, orijentiring, parkur, kik boks, joga.

Likovna i vajarska kolonija Fakulteta primenjenih umetnosti

Japanske radionice udruženja Kizuna

Sportsko pozorište

13 h – 15 h: Prijem specijalnih gostiju: dece bez roditeljskog staranja, dece sa posebnim potrebama i dece sa Kosova.

15.15 h -16 h: Karneval "Sportske bajke" (kostimi Diznijevih junaka i učesnici obilaze Vrt)

16 h - 17.30 h: Svečano otvaranje i Revija "Sportske bajke"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA