≫ 

Evo gde će biti podignut spomenik Zoranu Đinđiću

- Kao društvo treba da prekinemo s praksom da se nipodoštavaju svi oni koji su u prošlosti nešto uradili - rekao je Goran Vesić

  • 40

Podizanje spomenika Zoranu Đinđiću je civilizacijski iskorak, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić pre početka sednice Skupštine grada. On je tom prilikom podsetio da je mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić predložio da se glavni grad dostojno oduži Đinđiću na 15 godina od njegovog ubistva i da mu se podigne spomenik.

PO HITNOM POSTUPKU: Skupština grada Beograda o podizanju spomenika Đinđiću

- Skupština grada još jula 2013. godine je donela odluku o podizanju spomenika Zoranu Đinđiću i ta odluka će biti ispoštovana. Na današnjoj sednici formira se Odbor za podizanje spomen-obeležja sa dekanom Fakulteta političkih nauka Draganom Simićem na čelu. Odbor će u narednih nekoliko meseci raspisati međunarodni konkurs koji bi trebalo da traje pola godine - objasnio je Vesić, pa dodao:

- U to će biti uključena i šira javnost kako bismo postigli konsenzus, a sam spomenik oslikavao njegovo delo. U međuvremenu će se i Vesina ulica zatvoriti za saobraćaj. Na mestu današnje trojelbuske okretnice nalaziće se trg, a čitava ulica biće ulica kulture. Tako da na porstoru gde se nalazi Filozofski fakultet i gde je Zoran Đinđić živeo podići će mu se spomenik, o čemu smo se dogovorili s porodicom.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Gradski menadžer je rekao da ova odluka treba da bude ona koja ujedinjuje, a ne razjedinjuje.

- Svi oni koji su zadužili Srbiju, a Zoran Đinđić to jeste, treba da dobiju svoje obeležje u glavnom gradu. Kao društvo treba da prekinemo s praksom da se nipodoštavaju svi oni koji su u prošlosti nešto uradili - naglasio je Vesić.

On je ocenio da je predlog sadašnjeg mandatara dokaz da je Srbija postala evropska i moderna zemlja, čemu je težio i Đinđić.

- Zoran Đinđić pripada svojoj porodici, ali njegovo delo pripada čitavom društvu - poručio je gradski menadžer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    8. jun 2016 | 13:00

    Sta je on to uradio??????????????!!!!!!!!!!!!dosta vise .dokle ce te od njega da pravite velicinu .?covek nista nije uradio za Srbiju ama bas nista.

  • 4373 pomoć bebama

    8. jun 2016 | 13:18

    Za koje delo,šta,ne razumem?

  • ÔDragan

    8. jun 2016 | 13:18

    Zaduzio je Srbiju govoreci:nastavite sa bombardovanjem.njega je trebalo spaliti kao spijuna nemacke sluzbe,i on nista ama bas nista nije doprineo,sem sto su ga drugi uglavili na mesto premijera..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA