MINISTARSTVO ODBRANE O MAJORU KOJI JE HTEO DA SE ZAPALI: Nepoštovanje profesije i uniforme

- Prvobitno je tražio da bude načelnik Odeljenja za infektivne bolesti Vojne bolnice u Nišu, uz svu dobru volju pretpostavljenih da ga po normativno-pravnoj regulativi postave na mesto adekvatno činu i struci, a to je mesto majora fizijatra, dr Mladenović menjao je svoje zahteve - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane

  • 19

Povodom drame koja se danas odigrala u Beograda a u čijem je centru bio major dr Danilo Mladenović, koji se polio benzinom i pretio da će se zapaliti, oglasilo se i Ministarstvo odbrane Srbije koje, kako se navodi u saopštenju, žali za svakim narušavanjem ugleda i dostojanstva vojničke profesije i uniforme, i ističe da je sa njim razgovarano desetinu puta.

MAJOR ODUSTAO OD SAMOUBISTVA: Okončana drama u centru Beograda!

- Major dr Danilo Mladenović, fizijatar na dužnosti u Vojnoj bolnici Niš, prvobitno je podneo zahtev da bude postavljen na formacijsko mesto potpukovnika u Odeljenju za infektivne bolesti Vojne bolnice. Reč je o mestu načelnika Odeljenja – lekara specijaliste infektivnih bolesti. Postavljenje fizijatra na formacijsko mesto infektologa sa stručne strane ne može biti opravdano nijednim razlogom s obzirom na to da te dve specijalnosti nemaju nikakvih zajedničkih tačaka. Posebno se mora uzeti u obzir i činjenica da je reč o mestu načelnika Odeljenja za infektivne bolesti, koji pored redovnog angažovanja treba da organizuje, kontroliše i bude odgovoran za rad te službe u Vojne bolnice Niš - navodi se u saopštenju nadležnog ministarstva.

U njemu se dodaje da je bez obzira na ove činjenice sa majorom Mladenovićem razgovarano desetinu puta, počev od upravnika Vojne bolnice Niš, preko načelnika Uprave za vojne zdravstvo Ministarstva odbrane, pa sve do Kabineta ministra odbrane i ministra odbrane lično:  

OVO JE MAJOR VOJSKE SRBIJE KOJI JE PRETIO DA ĆE SE ZAPALITI: Pregovarački tim tri sata razgovarao sa njim (FOTO) (VIDEO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Uz svu dobru volju pretpostavljenih starešina da ga po normativno-pravnoj regulativi postave na mesto adekvatno činu i struci, a to je mesto majora fizijatra, dr Mladenović menjao je svoje zahteve. Prema poslednjem zahtevu, Mladenović traži da bude postavljen na mesto potpukovnika fizijatra, na način koji nije svojstven oficiru Vojske Srbije i pripadniku Ministarstva odbrane, koji nosi uniformu.

Takođe, Mladenović je od ministra odbrane tražio i da se realizuje rešenje o naknadi dela troškova za zakup stana (takozvani uvećani troškovi stanovanja) u iznosu koji pripada osobi koja ima dvoje dece. Međutim, deca su pripala i žive sa majkom, te je i taj njegov zahtev pravno neosnovan.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U CENTRU BEOGRADA ODVIJALA SE PRAVA DRAMA: Major se polio benzinom, hteo da se zapali!

Istorija ovog slučaja datira još od 2012. godine, u kojoj su sem pretpostavljenih starešina i pravnika, uključeni i psiholozi i psihijatri, koji su takođe razgovarali sa njim. Uz maksimalno uvažavanje svakog pojedinačnog slučaja poput dr Mladenovića i nastojanja svih činioca u sistemu odbrane na rešavanju ovakvih ili sličnih pitanja, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije žale za svakim narušavanjem ugleda i dostojanstva vojničke profesije i uniforme - navodi se na kraju saopštenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ultra

    1. jul 2016 | 22:52

    Sramota je šta komentarišu oni koji se zovu muškarcima. On je VOJNIK! Ima da sluša naređenja i to je sve. Nema njegove strane, nema njegovog viđenja. Ko ne zna kako funkcioniše i kako treba da funkcioniše vojska, neka ne komentariše ono u šta se ne razume. Momentalno skinuti čin i pozvati na odgovornost pred vojnim sudom. Ovo je blaćenje Vojske Srbije i uniforme. Nedisciplina se seče u korenu. Vojska u nijednoj državi na svetu nije demokratska institucija i te priče ostavite za tzv.nevladine organizacije. Vojska ima svoju hijerarhiju, ustrojstvo i pravila. I ona jedino tako može da funkcioniše.

  • Srbija

    1. jul 2016 | 22:06

    Ne budimo naivni, da cujemo i drugu stranu price, nije ovaj covek osim iz ocaja se odlucio za ovaj cin, s obzirom gde zivimo... Zao mi je coveka! Kad skolovani ljudi ovako rade, sta ce ostali...

  • Goran

    1. jul 2016 | 23:01

    Keramičar može da bude ministar vojske. A fizijatar nemože da bude načelnik infektivnog odeljenja? Bar da ne daju ovakva objašnjenja o stručnosti i važnosti sistematizacije radnih mesta manje bih se nervirao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA