POVEZIVANJE BEOGRADA I JOHANESBURGA: Vesić i Dumas o saradnji dva grada

Na sastanku je bilo reči i o saradnji u kulturnoj razmeni, u smislu da građani Johanesburga bolje upoznaju kulturu u Srbiji, kao i da naši građani bolje upoznaju afričku kulturu

  • 1

Gradski menadžer Goran Vesić primio je danas u Starom dvoru delegaciju Grada Johanesburga koju predvodi gradski menadžer Gerald Dumas, a kako je rečeno, tema sastanka bila je buduća saradnja dva grada u više oblasti.

Gradski menadžer Johanesburga zainteresovan za projekte Parking servisa (FOTO)

"Danas smo imali priliku da razgovaramo o protokolu o saradnji između dva grada, da ga usaglasimo i taj protokol će biti potpisan od strane dva gradonačelnika čim budemo organizovali zvaničnu posetu Johanesburgu ili delegacija Johanesburga Beogradu", rekao je Vesić novinarima nakon sastanka.

Istakavši da je danas počela saradnja između Beograda i Johanesburga, Vesić je rekao da je na sastanku imao priliku da Dumasu kaže da je legendarni predsednik Južnoafričke Republike Nelson Mendela počasni građanin Beograda.

Osim toga, dodao je Vesić, o vezi dva grada govori i to što veliki broj Srba živi u Johanesburgu.

Foto: Facebook/Andrija/Čupković Foto: Facebook/Andrija/Čupković

Kako je rekao, na sastanku je bilo reči i o saradnji u kulturnoj razmeni, u smislu da građani Johanesburga bolje upoznaju kulturu u Srbiji, kao i da naši građani bolje upoznaju afričku kulturu.

Osim te, bilo je reči i o privrednoj saradnji, rekao je Vesić i dodao da će Dumas danas posetiti beogradski "Parkins servis" gde će imati priliku da pogleda prezentaciju našeg ''''sms sistema za parkiranje''''.

"Nama je, kao Gradu, veoma drago što počinjemo saradnju sa Johanesburgom. Verujem da ćemo puno toga moći da naučimo od Johanesburga" istakao je Vesić i naglasio da je veoma važno da ta saradnja ne bude "mrtvo slovo na papiru".

Dumas je rekao izrazio zadovoljstvo što je došao u Beograd i rekao da je svrha njegove posete da se upozna sa projektima čija je impelementacija u toku.

"Takođe, glavni razlog mog dolaska je i dogovor oko protokola koji bi trebalo da bude potpisan između Beograda i Johanesburga, a koji će biti baza naše buduće saradnje. Nadam se da ćemo potpisivanjem tog protokola pokrenuti jednu plodonosnu saradnju koja će biti u interesu oba grada i radujem se tome", rekao je Dumas.

Vesić je delegaciju Johanesburga primio zajedno sa zamenicom predsednika Skupštine grada Andreom Radulović, a sastanku su prisustvovali i gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan i direktor Direkcije za upravljenje otpadom Filip Abramović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teodor

    12. jul 2016 | 17:19

    Svaka cast, meni licno koji sam proveo vecinu godina svoga zivota u ovoj predivnoj zemlji mogu samo od srca da pozelim dugu I uspesnu saradnju a dodao bih jos I turizam I sport kao zajednicki inters, izmedju ostsloga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA