≫ 

AKO IMATE OVU APLIKACIJU, MOŽETE DA URADITE NEŠTO NEVEROVATNO! "Beograđani" menjaju izgled glavnog grada!

Kako je objasnio direktor servisa Beokom Darko Glavaš, za svaku od aktivnosti preko nove aplikacije, Beograđani će dobiti određeni broj bodova koji će zameniti za neki od poklona koje su spremila gradska preduzeća i ustanove – karte za pozorišta, sportske centre, određene programe, rekreativne, sportske ili zabavne aktivnosti

  • 1

Stanovnici Beograda dobili su mogućnost da daju predloge o uređenju parkova, javnih prostora, biciklističkih staza, unapređenju prevoza... i na taj način doprinesu daljem razvoju prestonice, zahvaljujući mobilnoj aplikaciji "Beograđani", koju je Grad nedavno pokrenuo.

Beograđani, prijavite probleme preko OVE APLIKACIJE! (FOTO)

Prema rečima gradonačelnika Siniše Malog, to je aplikacija kojom gradska vlast želi da unapredi komunikaciju sa sugrađanima.

- Želimo da budemo transparentna i otvorena gradska uprava i kroz ovu aplikaciju, koju svaki Beograđanin može da preuzme na svom telefonu, komuniciraćemo sa građanima i pitati ih šta misle o uređenju javnih prostora, parkića, prevoza, sređivanju zgrada, pojedinih delova Beograda...” - otkriva Mali za Tanjug.

- Cilj je da građani pitaju za sve što se u gradu radi, za sve projekte i investicije. Daćemo njima mogućnost da kažu mišljenje kako bismo ih čuli i na neki način ih uključili u projekte grada koji su važni - ističe Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Podvukao je da taj vid komunikacije i saradnje sa stanovnicima prestonice predstavlja veliku promenu u načinu komunikacije i odnosu prema sugrađanima. Mali je najavio i da će svako ko bude učestvovao u anketama dobijati poene, koje će, od sredine avgusta, moći da zamene za poklone.

- Želimo da učinimo sve da motivišemo sugrađane da učestvuju u kreiranju lepše i bolje budućnoti Beorgada, u stvaranju i razvoju novih projekata - navodi Mali.

Kako je objasnio direktor servisa Beokom Darko Glavaš, za svaku od aktivnosti preko nove aplikacije, Beograđani će dobiti određeni broj bodova koji će zameniti za neki od poklona koje su spremila gradska preduzeća i ustanove – karte za pozorišta, sportske centre, određene programe, rekreativne, sportske ili zabavne aktivnosti.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

“U tome će učestvovati sve organizacije kojima je grad, na neki način, pokrovitelj, a građani će dobijati ulaznice za najveće gradske događaje samo jednim klikom. Neophodna je registracija na sajtu Beokoma, kako bi korisnik upravljao svojim bodovima”, naglašava Glavaš.

“- Reagujemo ili kroz komunalnu policiju ili kroz javna preduzeća, rešavamo problem i svakom korisniku se šalje slika da je problem rešen - rekao je Mali i dodao da su reakcije na Beokomovu aplikaciju bile pozitivne, te da se nada da će biti pođednako dobri i za “Beograđane”.

Korišćenje aplikacije “Beograđani”, kao i aplikacije Beokoma, potpuno je besplatno, a obe trenutno mogu da se instaliraju na android telefone, dok je aplikacija za IOS telefone u razvoju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lune

    29. jul 2016 | 18:24

    Hm,hmm....da nam, vratite, stare gradske pesme, deset cevapa sa lukom, pivo iz krigli i malinu sa sodom za decu.Da, zvanicno odbacite, zakljucke, "pecednika opstine", centralne Srbije " da oni nece"beogradizaciju Srbije, nego srbijanizaciju Beograda"...sa, starletama i prasicima na ulici, ima toga jos ali za pocetak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA