• 1

Ambasadoru Norveške Povelja počasnog građanina Beograda

Na inicijativu premijera Srbije Aleksandra Vučića, Arne Sanes Bjernstad će na sednici Skupštine grada u septembru biti predložen za počasnog građanina Beograda, nakon čega će mu na svečanoj sednici biti i uručena Povelja počasnog građanina

  • 1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas u Starom dvoru sa ambasadorom Kraljevine Norveške u Srbiji Arne Sanesom Bjernstadom i tom prilikom istakao da Grad Beograd želi da se oduži Njegovoj ekselenciji na velikoj pomoći koju je Kraljevina Norveška pružila Beogradu i Srbiji nakon poplava u maju 2014. godine, kao i da dodatno učvrsti odličnu saradnju i prijateljske odnose.

OBNOVLJEN SPORTSKO-KULTURNI CENTAR U OBRENOVCU: Premijer Vučić se zahvalio ambasadoru Norveške na pomoći

Zato će, na inicijativu premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića, Arne Sanes Bjernstad na sednici Skupštine grada u septembru biti predložen za počasnog građanina Beograda, nakon čega će mu na svečanoj sednici Skupštine grada biti i uručena Povelja počasnog građanina.

Ambasador Bjernstad je sa zadovoljstvom prihvatio predlog gradonačelnika i istakao da mu je čast da ponese to priznanje.

Uz pomoć Norveške donacije obnavlja se Paviljon knjaz Miloš u Aranđelovcu

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Mali je rekao da Srbija i Norveška imaju tradicionalno prijateljske odnose, koji će sada biti i dodatno učvršćeni, kao i da je ovo način da zahvalimo prijateljima koji su najviše pomogli Beogradu i Srbiji nakon majskih poplava.

LEPE VESTI: Obrenovac dobio obnovljeno Odeljenje za hemodijalizu! (FOTO)

Foto: Nenad Pavlović

Foto: Nenad Pavlović

On je dodao da se "prijatelji poznaju u nevolji", a da je Norveška uvek bila uz našu zemlju kada joj je to najpotrebnije. Mali je istakao i da mnoge škole, vrtići i zdravstvene ustanove danas izgledaju bolje i lepše nego pre poplava i da za to možemo da zahvalimo upravo Norveškoj.

SRBIJA ĆE UĆI U EVROPSKU UNIJU PRE NAS: Ambasador Norveške o investicijama, EU i o tome kako naći posao u Norveškoj

Kraljevina Norveška podržala je sanaciju predškolskih i školskih ustanova, ustanova zdravstvene zaštite i ustanova kulture u deset opština u Republici Srbiji, od čega je najveći deo sredstava bio usmeren na opštinu Obrenovac.

(Telegraf.rs/Beograd.rs)

Komentari

  • Stela

    Svaka cast ambasadore ja sam bila u Norveskoj kod sina koji je tamo kardiolog divan ste narod vodila sam unuke u skolu divne uciteljice

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima