≫ 

Beograd izdvojio 320 miliona dinara za obnovu dela Brankovog mosta i pešačke staze

- Ispostavilo se da da nije samo problem staza već i neki delovi mosta ispod staze, a to je podrazumvalo nove projekte i vreme. Sada je sve gotovo i očekujemo raspisivanje tendera, a po završetku tenderske procedure za mesec i po do dva počinju radovi – rekao je Vesić

  • 1

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda će u naredne tri nedelje raspisati javnu nabavku za rekonstrukciju dela Brankovog mosta i pešačke staze, čija vrednost je 320 miliona dinara. Nakon toga će slediti rekonstrukcija, i to na samom mostu, a potom i staze, rekao je gradski menadžer Goran Vesić odgovarajući na pitanja građana na Radiju Studija B.

Radovi u Bulevaru vojvode Mišića završeni pre roka

– Svestan sam da to već dugo traje, ali mi smo od inspekcije dobili nalog da se zabrani kretanje pešaka tom stazom i to je moralo da se poštuje jer je u pitanju bezbednost. Ispostavilo se da da nije samo problem staza već i neki delovi mosta ispod staze, a to je podrazumvalo nove projekte i vreme. Sada je sve gotovo i očekujemo raspisivanje tendera, a po završetku tenderske procedure za mesec i po do dva počinju radovi – rekao je Vesić.

Govoreći o potrebi premeštanja okretnica iz centra grada, Vesić je rekao da one treba da budu izmeštene jer se stvaraju nepotrebne gužve, ali i iz ekoloških razloga.

RUŠE 10.000 OBJEKATA U BEOGRADU: Krivična odgovornost svakom ko je nelegalno gradio

– Izmestićemo okretnicu sa Trga republike, Studentskog trga i u budućnosti okretnicu sa Zelenog venca. One će se nalaziti kod Ušća, jedna se već radi u Ulici Vladimira Popovića. Okretnica sa Studenstkog trga ide u Dunavsku ulicu, trolejbusi će normalno saobraćati, samo će okretanje biti van centra. To je praksa u celom svetu, a i mi polako deo centra pretvaramo u pešačku zonu. Na Studentskom trgu će biti izgrađena velika podzemna garaža za koju smo dobili građevinsku dozvolu, a Vasina ulica će biti Ulica kulture i biće popločana, dok će ispred Filozofskog fakulteta biti novi plato odakle će se ulaziti u Akademski park. Na predlog premijera Aleksandra Vučića, 2018. godine tu će biti podignut spomenik Zoranu Đinđiću.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Gradski menadžer je rekao da je Grad Beograd inicirao promenu Zakona o stanovanju zbog svakodnevnih pritužbi građana na neodržavanje stambenih zgrada.

Vesić: Rebalansom budžeta vraćamo dug prethodne vlasti od 68 miliona evra i ulažemo u nove projekte

– U ovom trenutku u Beogradu postoji između osam i deset hiljada zgrada bez skupštine stanara. Zakon o stanovanju koji se nalazi u skupštinskoj proceduri, biće na dnevnom redu nekog od prvih skupštinskih zasedanja posle formiranja Vlade Srbije. Prema ovom zakonu biće obavezno formiranje skupštine stanara, čija je procedura sada pojednostavljena, osim zgrada koje imaju manje od pet stanova, gde će biti obavezan upravitelj. Ukoliko u zgradama ne bude formirana skupština stanara, lokalna samouprava će im postaviti prinudnog upravnika. Novim zakonom uvešćemo javni interes u održavanje fasada i liftova, a građanima će biti ponuđeni različiti programi za obnovu fasada uz učešće grada. Kada je reč o liftovima, u planu je javno-privatno partnerstvo kako bismo i taj problem rešili. Javni interes uvešćemo i za hitne intervencije kako bismo reagovali u hitnim slučajevima – rekao je Vesić i dodao da će se sve to rešiti usvajanjem Zakona o stanovanju.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Kada je u pitanju taksi prevoz, Grad Beograd je u saradnji sa Vladom Srbije formirao radnu grupu koja se bavi donošenjem zakona o taksi prevozu.

Počelo asfaltiranje Bulevara oslobođenja (FOTO)

– Donošnjem zakona iskoreniće se problem divljih taksista, a taksisti će imati licence koje mogu da izgube ako ne poštuju pravila. Grad će preko gps-a moći da evidentira kuda voze, po kojoj tarifi, a možda je najvažnije što će ovim zakonom taksista postati zanimanje. Očekujem da će taksisti biti zadovoljni, ali i građani, što je i cilj ovog zakona – istakao je gradski menadžer odgovarajući na pitanja građana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    3. avgust 2016 | 12:18

    U al će sada da ripaju sa njega kada se naprave nove fensi staze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA