Deo Makedonske ulice i zvanično postao Trg Politike! (FOTO)

Skupština grada je zajedno sa novinarima i zaposlenima u Politici uspela da realizuje zajedničku ideju

  • 0

Nakon jednoglasne odluke Skupštine Beograda, deo Makedonske ulice i zvanično je danas postao Trg Politike, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić, koji je zajedno sa vršiocem dužnosti glavnog i odgovornog urednika Politike Žarkom Rakićem simbolično otkrio tablu sa novim nazivom.

Novinari dobijaju svoj trg u Beogradu

- Današnji dan čini nas posebno ponosnim jer smo sa novinarima i zaposlenima u Politici uspeli da realizujemo zajedničku ideju. To je naš dug prema Politici kao nacionalnoj instituciji, ali i prema novinarima i urednicima koji su ovu novinsku kuću duže od jednog veka stvarali. Na ovaj način šaljemo poruku da nacionalne institucije treba da imaju svoja obeležja u Beogradu, a ne samo generali i političari - naveo je Vesić.

Direktorka Politike Nina Samardžić izrazila je veliku zahvalnost Beogradu, odbornicima Skupštine grada, zaposlenima u Politici i čitaocima, koji su ovim činom pokazali da umeju da se oduže i obeleže ne samo značajne pojedince i datume već i institucije koje su deo nacionalnog identiteta.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Naša prošlost doseže daleko, a naša budućnost još dalje. Neka živi Politika - poručila je Nina Samardžić.

Glavni urbanista Milutin Folić najavio je da će se, na osnovu arhitektonskog konkursa koji će uslediti u narednih nekoliko meseci, čitav ovaj prostor urediti. On je izrazio nadu da bi do kraja sledeće godine trg mogao da dobije jedinstven i osvežen izgled, posvećen u potpunosti pešacima, sa upečatljivim obeležjima Politike.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Događaju su prisustvovali gradski sekretari za komunalne i stambene poslove i za kulturu Nina Jandrić i Vladan Vukosavljević.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA