MOJA KUCA JE OTIŠLA DA SE IGRA, A ONDA SU ME NAZVALI I TRAŽILI MI 3.700 DINARA: Dramatična ispovest Beograđanke Bojane

- Pitam se samo da li oni i inače skupljaju vlasničke pse jer znaju da će po njih neko da dođe i da za to plati - kaže Bojana

  • 19

Psa Kana, gazda je poveo u jutarnju šetnju oko sedam izjutra uobičajenom trasom na Novom Beogradu u blizini centra "Sava". Kako je navikao da ga šeta bez povoca, nije bilo neuobičajeno da pas otrči malo napred i nestane na neko vreme iz gazdinog vidokruga. Trenutak se za članove Kanove porodice pretvorio u večnost, jer gazda više nije mogao da ga nađe. Uskoro ih je Prihvatilište za pse Rakovica obavestilo da je Kan kod njih i da dođu po njega, ali da moraju da plate za to.

- Tata je šetao psa tog jutra, ali ga je u nekom trenutku izgubio. Kako je žurio na posao, izašla sam da ga tražim. Pet sati kasnije, pozvali su me iz Prihvatilišta za pse Rakovica i rekli da mogu da dođem po mog malog mešanca ptičara za koga ću morati da platim 1.100 dinara za izlazak ekipe na teren i još 2.600 za hvatanje psa. Objasnili su mi da je uhvaćen sa grupom pasa lutalica, što me nije iznenadilo jer je u teranju - priča Beograđanka Bojana D.

Čuo je da nešto cvili u reci. Kad je izvukao ovog izmučenog psa, cela Banjaluka je plakala (VIDEO)

Kako kaže, Kan je i ranije imao običaj da u šetnji nestane, ali se uvek vraćao. Kada ih je pitala zašto su pokupili čipovanog psa i ne pogledavši da li je u blizini vlasnik, objasnili su joj da su imali prava da ga uzmu jer je bio bez pratnje.

- Vraćao se čim ožedni, i sad bi se vratio, a umesto toga su ga uzeli i nisu mi dali odmah da dođem po njega jer, navodno, imaju vreme kada ih hrane. Ne znam samo šta su mu davali pošto je došao mrtav žedan. Još su mi savetovali da ga kastriram. Pitam se samo da li oni i inače skupljaju vlasničke pse jer znaju da će po njih neko da dođe i da za to plati - kaže Bojana.

Telegraf.rs Telegraf.rs

Ovim povodom kontaktirali smo JKP Veterinu Beograd i od direktora Budimira Grubića saznali da su njihove ekipe samo "radile svoj posao".

STEFANOVIĆ: Otkrili smo identitet taksiste koji je pregazio psa, sledi procesuiranje

- Šetnja psa bez povoca u zonama koje nisu pet zone i u toku dana, potpada pod neodgovorno vlasništvo, jer taj pas može nekog da ujede, da podleti pod auto, da uđe u autobus... Postoji Gradska odluka o držanju pasa i način na koji se psi šetaju. Ta porodica je prekršila zakon jer je reč o neodgovornom vlasništvu kad je pas bez kontrole - rekao je Grubić.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Prvi čovek Veterine je puštanje psa bez kontrole uporedio sa puštanjem deteta od 3, 4 godine bez roditeljske pratnje, jer su, kako kaže, na jednakom nivou.

- Zamislite da pustite samo malo dete sa uverenjem da će ono da se vrati. To je smešno! U 99 odsto slučajeva su nam vlasnici zahvalni kad im vratimo psa jer su ga uopšte našli. Imamo proceduru koju moramo da poštujemo i ne možemo da pravimo izuzetke. Na kraju krajeva, kako bi bilo ko od naših zaposlenih znao da taj pas ima običaj da ode i sam se vrati - zaključuje Grubić.

(S.Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    17. avgust 2016 | 21:17

    Treba biti veca kazna za neodgovorne vlasnike. Bez korpe na ustima ne treba da se slobodno setaju. A moj pas se vrati on je divan itd.

  • ts

    17. avgust 2016 | 21:26

    A sta bi bilo da je taj VLASNIČKI PAS nekoga ujeo, naprimer, neko dete?!?! Kako bi onda izgledao ovaj clanak. Zanima me sta bi onda na to rekao ovaj vlasnik psa? Da li bi onda izlazio u medije? Naplata za ovakve slučajeve bi trebalo da bude mnogo veća! Cuj, bez povodca ga pustili da seta , nije im na " oku"..... i oni, zaboga odštećeni!

  • Taksista

    17. avgust 2016 | 21:14

    Neznam zašto se žale kada su u prekršaju.Mogli bi i da podignu kazne za neodgovorne vlasnike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA