STRAVIČNA DRAMA U BEOGRADSKOM VRTIĆU: Mala Vasilisa (2) umirala, vaspitačica heroj je spasila!

Prava drama u obdaništu, kada je devojčici naglo pozlilo i kada je gotovo prestala da daje znake života, srećom se nije pretvorila u tragediju

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • ivana

    25. avgust 2016 | 09:41

    Mnogo puta vaspitacice roditeljima ukazu na zdravstveno stanje njihove dece,ali oni ne reaguju.Prave se dobri roditelji,dozvoljavaju deci SVE,a ustvari to je samo maska za njihovu nebrigu.

  • IreIre

    24. avgust 2016 | 14:36

    Drago mi je shto je reakcija vaspitacica uspela da sacuva zivot divot. Bravo za prisebnost i istrajnost!! Smatram da bi prva pomoc trebala da bude obavezna za vecinu osoblja u obdanishtima i shkolama.

  • Verica

    24. avgust 2016 | 13:12

    Vaspitacice, svaka cast na prisebnosti, odgovornosti i humanosti. Ipak, ne vidim na koji nacin je vaspitacica spasila zivot detetu. Znam da ce sada svi na mene osuti drvlje, kamenje i minuse, ali sam tri puta paljivo procitala tekst i zakljucila sledece: dete je upalo u hipoglikemiju (nizak nivo secera u krvi) koja se leci davanjem detetu da pojede nesto slatko( secer, slatkis, med..) dok je jos svesno i moze da guta ili infuzijom rastvora glukoze ili potkoznom injekcijom hormona glukagena kada mu na vreme nije dato da pojede nesto slatko pa dete izgubi svest. Odrzavanje deteta u svesnom stanju i merenjem temperature nije moguce pomoci detetu ili odrasloj osobi kada padne secer. Naravno, vaspitacica nije znala sve ovo, niti je duzna da ovo zna. Uradila je ono sto je mislila da je najpametnije uraditi u tom momentu. Svaka cast sto se odlucila da pomogne detetu, a ne da stoji sa strane i posmatra. Ovaj komentar sam napisala da bi ovako humanih ljudi koji hoce da pomognu znali kako treba da pomognu detetu ili osobi koja naglo postaje pospana, a pri tom je obliva znoj. Dajte nesto slatko da pojede pre nego sto izgubi svest, ili je stavite u bocni koma pollozaj i zovete hitnu pomoc.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA