OVAKO SE PRAVI NAJBOLJA PICA NA SVETU: Svetski prvak Italijan Marko Amorielo otkriva TAJNI RECEPT! (FOTO) (VIDEO)

Najpoznatiji italijanski pica-majstor Marko Amorielo oduševio je Beograđane svojim umećem u pravljenju najpopularnije italijanske pice, i to ne obične, već pice bez glutena

  • 54

Marko Amorielo italijanski pica majstor trenutno boravi u Beogradu, osvojio je tri nagrade na svetskim takmičenjima u pravljenju pice, njegovom umeću i veštim rukama mogu samo da pozavide, a u Beograd je došao sa jednim ciljem - da pokaže srpskom narodu kako se pravi pica bez glutena

Budući da je konzumiranje bezglutenske hrane sve popularnija u svetu i kod zdravih osoba, a celijaklija bolest kojoj se pridaje sve više značaja, u Srbiji je neophodno stvoriti svest kod ljudi da gluten, kako može biti izvor hranljivih materija i belančevina, isto tako može izazvati alergiju kod pojedinaca, koja ako se na vreme ne uoči, može imati dalekosežne posledice po zdravlje ljudi.

Najpopularniji primer osobe koja godinama konzumira bezglutensku hranu je naš teniser Novak Đoković. On je dosta puta istakao kako ga je promenjen režim ishrane  i prelazak na bezglutensku hranu oslobodio hroničnih upala, a i poboljšao njegovu igru na terenu.

Foto: Facebook/Marco Guappo Amoriello Foto: Facebook/Marco Guappo Amoriello

Marko Amorielo, već duže vreme radi na promociji bezglutenske pice, a priprema pice izgleda više nego jednostavno.

Potreban je paradajz pelat, parmezan, i liske bosiljka, sve to na podlogu bez glutena. Pica se potom peče 90 sekundi, a u toku pečenja mora neprestano da se okreće, da bi kora ostala hrskava - rekla je pomoćnica italijanskog pica-majstora.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako se priprema i peče bezglutenska pica pogledajte u videu koji smo vam pripremili:

Ovaj pica-majstor svojom veštinom u pravljenju pice ne samo što napuni stomake svim ljubiteljima brze hrane, već ume i da zabavi i digne na noge i one najlenjivije, Tako je Marko atmosferu u jednom beogradskom italijanskom restoranu podigao do usijanja, a sreća je bila što je napolju padala kiša, inače bi i saobraćaj bio u kolapsu.

Pogledajte i video žongliranja sa testom od pice:

Prisutni gosti ne samo da su bili zadovoljni ukusom pice, već su tražili i parče više, pa jse Amorielo veći deo večeri nije pomerio od pećnice, i gostiju koji su čekali u redu da se fotografišu sa njim.

(I.L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • barista

    26. avgust 2016 | 21:25

    Kad bi Italijani videli sta mi ovde jedemo, slogirali bi. Pa nema nista gore nego kad sednem u piceriju, pa mi pored pice donese po celu flasu kecapa i majoneza. Nema vece uvrede za picu. Inace, retko ko pravi pravu picu, jer na picu treba obavezno da ide maslinovo ulje, paradajz sos, bosiljak, parmezan i mocarela, a ne salama pozdrigusa i najjeftiniji kackavalj. Pozdrav za prave ljubitelje najlepseg jela. :)

  • Jovan BG

    26. avgust 2016 | 20:16

    Srpskom narodu prvo treba objasniti da se pica ne pravi sa kečapom i da je sramota kečap tražiti kao prilog. Pica treba da sadrži samo sos od paradajza i belog luka. Takođe u picu ne ide praška šunka, to je uvreda za ovo Italijansko jelo i ljude koji su picu izmislili.

  • Marko Parezan

    26. avgust 2016 | 23:46

    Najače je bilo kad sam ja u belom polju u cg narucio cevape lik mi ih prelio sa sosom za ribu I jos je bila dlaka unutra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA