ZAPALIĆU TE AKO MI DAŠ JEDINICU: Zgrozićete se kada vidite kakve gadosti đaci pričaju svojim profesorima!

Prema rečima Milorada Antića, predsednika Foruma srednjih stručnih škola, roditelji umesto da kazne svoju decu kada se nedolično ponašaju pred profesorima, oni umeju da budu nasilniji od njih

  • 16

Nastavnica Srednje škole za negu lepote u Beogradu prijavila je policiji učenika koji je zapretio da će je "zapaliti ako se usudi da mu da jedinicu".

To je samo jedan od primera nedoličnog ponašanja učenika srednjih škola. Prosvetari su čak i srećni kada sve ostane na grubim rečima.

- Ulazak u učionicu često je kao ulazak na bojno polje. Često viđam koleginice kako uplakano utrčavaju u zbornicu. "Teraj se u pi*ku materinu", "je*em ti mater", "crkni" postale su svakodnevne psovke koje đaci upućuju nastavnom osoblju - priča za Srpski telegraf nastavnik Milorad Antić, koji je i predsednik Foruma srednjih stručnih škola.

Tako se nekad nastavniku usred razgovora okrenu leđa, na času se koriste mobilni telefoni, kad se čas završi lupa se vratima i prevrću se klupe.

- Nastavnike gađaju olovkama, pa čak i šestarima. Morate da pazite kada ćete da date jedinicu. Umesto da kazne decu, roditelji su nekada nasilniji od njih -  kaže Antić.

Statistika je još jedan dokaz ove pojave - nijedna školska godina u protekloj deceniji nije protekla bez brutalnih napada na nastavnike.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    6. septembar 2016 | 10:28

    Pod hitno , Osnovati Skolu , za vaspitavanje roditelja ! Najlakse je roditi dete ! Uvaliti , Baba I Dedi servisu ! A, kada se krene u vrtic , skolu , onda se deca , prepuste vaspitacima , nastavnicima ! Subotom I nedeljom se kuva , kao da se cele nedelje nista nije jelo! Bolje je napraviti sendvice I otici negde , tako cete se upznati sa svojom decom ! Kroz razgovor , igru , sale ,smeh , saznacete o njima , njihovom ponasanju , problemima u skoli , drustvu , sklonostima , sport , znanje ! Najlakse je pljuvati , po uciteljici , progesorima , drustvu !

  • Nesa

    6. septembar 2016 | 20:08

    Previse prava i slobode je dato deci da su oni potpuno zaboravili na svoje obaveze i zbog toga su deca sve vise agresivna i nasilna jer znaju da im niko nista ne moze i da ih zakon stiti, hitno promeniti zakon o maloletnicima, hitno.

  • DRAGANCE.

    6. septembar 2016 | 09:33

    Da ti je Tata zapalio ranije par samara nebi ti tako razgovarao sa nastavnicima !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA