Oglasili se čelnici Beograda o RUŠENJU U SAVAMALI

- Ako postoje elementi krivičnog dela, Tužilaštvo će to utvrditi i pokrenuti postupak protiv odgovornih. Sve ostalo je politika i politikantstvo - rekao je zamenik gradonačelnika Andrija Mladenović

  • 1

Gradski čelnici poručili su da ne beže od rasprave o rušenju u Savamali u Skupštini grada, ali tek pošto Tužilaštvo završi istragu.

Da sam znao za akciju u Savamali, rekao bih: "Rušite u po bela dana, DAJTE I MENI JEDAN BAGER", poručio Vučić

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević rekao je da treba pustiti Tužilaštvo da sprovede istragu, a da će se o tome razgovarati kada budu poznati rezultati istrage.

Tada će se o tome razgovarati, rekao je Nikodijević, ističući da niko ne beži od te teme i eventualne odgovornosti.

- Ovde postoje nezavisne institucije, ja znam da je to problem mnogima da shvate, jer nekada nisu bile. Nekada se sa Andrićevog venca upravljalo i Tužilaštvom i policijom i drugim institucijama, a sada nije takva situacija - rekao je Nikodijević.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Odgovarajući na pitanja novinara gradski menadžer Goran Vesić rekao je da nema nikakve informacije iz Tužilaštva o tome da li je neko ispitivan, te dodao da treba sačekati da taj organ završi sprovođenje istrage.

I zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović apelovao je da se novinari obrate Tužilaštvu, a ne gradu, kao i da će grad dostaviti sve što od njega bude traženo i da tu nema nikakvih problema.

STEFANOVIĆ: Istrage o rušenju u Savamali i o pretnjama Kesiću biće vođene profesionalno

Upitan zašto se o tome ne govori na sednici gradskog parlamenta, on je rekao da tu nema nikakve mistifikacije i da niko ne beži od te teme, ali da nema svrhe pričati o tome pre izveštaja Tužilaštva.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ako postoje elementi krivičnog dela, Tužilaštvo će to utvrditi i pokrenuti postupak protiv odgovornih. Sve ostalo je politika i politikantstvo - rekao je Mladenović.

VUČIĆ DETALJNO O SAVAMALI: Pustite organe da rade, nemojte vi da hapsite!

On je podsetio i da su gradski čelnici prošli put bili lično i fizički ugroženi na protestu Inicijative Ne da(vi)mo Beograd.

- A danas očigledno oni koji su tada protestovali nisu dobili dnevnice da nastupaju sa tolikom količinom mržnje - rekao je Mladenović.

SINIŠA MALI O SLUČAJU SAVAMALA: Cenim rad istražnih organa, ali nije vreme za izjave!

U noći između 24. i 25. aprila maskirane osobe, uz pomoć bagera, porušile su nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali, pri čemu ni Ministarstvo unutrašnjih poslova, ni komunalna policija nisu intervenisali na poziv građana.

Premijer Aleksandar Vučić je rekao početkom juna da su u taj slučaj umešani ljudi iz samog vrha gradske vlasti Beograda, a Više javno tužilaštvo saopštilo je 24. avgusta, četiri meseca od rušenja u Savamali, da istraga još traje i da nema novih informacija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA