≫ 

STEFANOVIĆ: Istrage o rušenju u Savamali i o pretnjama Kesiću biće vođene profesionalno

Stefanović je rekao da ne zna detalje o istrazi u slučaju rušenja u Savamali, jer to vodi tužilaštvo, ali je uveren da će sve biti urađeno profesionalno, kao i u slučaju pretnji novinaru Zoranu Kesiću

  • 3

Istraga u slučaju rušenja u Savamali biće urađena profesionalno, i uveren sam da ćemo doći do istine o svemu, poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

 

VUČIĆ DETALJNO O SAVAMALI: Pustite organe da rade, nemojte vi da hapsite!

 

Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da ne zna detalje o istrazi jer to vodi tužilaštvo.

 

STEFANOVIĆ: Policija će da istraži ko je rušio objekte u Savamali!

 

- Kada je reč o policiji sve se radi u skladu sa zakonom, i uveren sam da će sve biti urađeno profesionalno i da ćemo doći do istine o svemu. Detalje ne znam, jer se ne bavim tim poslom - rekao je Stefanović.

 

STEFANOVIĆ TVRDI: Sprečićemo ekstremiste da idu u Srpsku i da prave nemire

 

Takođe, ministar je izjavio da je, povodom pretnji novinaru Zoranu Kesiću, policija u saradnji sa tužilaštvom preduzela sve mere kako bi se utvrdilo ko je osoba koja je pretila.

 

OVAKO PRETE KESIĆU NA FEJSBUKU: "Budalo, treba te obesiti! Republika Srpska stvorena je životima i krvlju, a ti to ismevaš!" (VIDEO)

 

- Ako nije iz naše zemlje, tražićemo međunarodnu pravnu pomoć. Uradićemo sve ono što policija i radi. Ne postoji slučaj, a da nismo utvrdili o kome se radi, da to lice nismo priveli u konsultaciji sa tužilaštvom i predali ga pravosudnim organima - rekao je Stefanović.

 

Printskrin: Youtube/24 minuta sa Zoranom Kesićem, Twitter

Printskrin: Youtube/24 minuta sa Zoranom Kesićem, Twitter

 

Ministar je dodao i da je policija zvala Kesića istog dana povodom jedne od poruka za koju se može reći da je pretnja.

 

ZORAN KESIĆ: Sve o montiranom snimku zbog kojeg mi prete smrću! (VIDEO)

 

- Odmah smo, u saradnji sa tužilaštvom, preduzeli sve radnje da vidimo ko je ta osoba. Kada je reč o montiranju snimaka, to nije na policiji da utvrđuje ko monitira snimke na internetu - poručio je Stefanović.

 

Ministar Stefanović je izjavio i da se nije mešao u rad nedavno smenjenog načelnika Uprave kriminalističke policije Dragana Kecmana, dodajući da je on smenjen jer je loše obavljao posao.

 

Kecman nije smenjen zbog SAVAMALE, već da se posveti rešavanju slučajeva UBIJENIH NOVINARA!

 

Odgovarajući na pitanja novinara kako komentariše Kecmanovu izjavu da je istraga o ubistvu pevačice Jelene Marjanović rađena traljavo i da je njegov zamenik na osnovu direktive iz vrha MUP-a vodio slučajeve umesto njega, Stefanović je rekao da je sve te informacije Kecman mogao da dostavi pre nego što je smenjen.

 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

- Nakon smene vidim neke informacije. Zašto to niste rekli pre smene? Meni se niko nije obraćao, niti mi je poslao neki dopis, niti zvao telefonom - upitao je ministar.

 

Stefanović je dodao da je Kecman postavljen na funkciju načelnika Uprave kriminalističke policije na njegovu ličnu sugestiju, jer je smatrao da je dobar izbor.

 

SVAKA ČAST: Ministar Stefanović nagradio policajca koji je spasio mladiće iz zapaljenog vozila (FOTO)

 

Upitan zašto nema napretka u istrazi o napadu na novinara Miloša Ðorelijevskog, Stefanović je ocenio da je i to pokazatelj lošeg rada Uprave kriminalističke policije i da je dobro što je Kecman smenjen.

 

- Od prvog dana kada sam postao ministar rekao sam da ne postoji bilo ko, uključujući i mene, da u MUP-u može da računa na dedovinu, ili na penziju i funkciju na kojoj se zatekao. Svako ko ne radi svoj posao, ili ne pokaže dovoljnu angažovanost, mora da bude smenjen - poručio je Stefanović.

 

Vučić čestitao DAN POLICIJE ministru Stefanoviću i pripadnicima MUP

 

Ministar Stefanović je izjavio i da su policija i tužilaštvo preduzeli sve mere povodom pretnji smrću koje njemu pre dva dana upućene, dodajući da borba protiv korupcije i kriminala ima svoju cenu.

 

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

INCIDENT NA ZVEZDARI U RUKAMA JE TUŽILAŠTVA! Stefanović poručio da država neće tolerisati nasilje

 

- To je za moju porodicu i mene postala stvar koja se dešava svakodnevno. Različiti ljudi kojima se ne sviđa šta MUP radi u borbi protiv korupcije i kriminala ima svoju cenu. To sam znao kada sam postao ministar - rekao je Stefanović, istakavši da ne želi da govori o pretnjama koje su mu upućene, niti da tome pridaje veliki značaj pošto pretnje dobija redovno.

 

STEŽE SE OBRUČ: Stefanović najavio hapšenje Jeleninog ubice!

 

On je dodao i da je to očekivano kada se u novinama objavi fotografija gde živi ministar unutrašnjih poslova.

 

- Govorio sam da možete da očekujete da će neko doći, ubiti vam ženu i dete, baciti bombu u kuću. Zato se to ne radi, ali šta da radim. Takva je situacija. Policija i tužilaštvo su obavili šta je trebalo, a ja nastavljam da obavljam svoj posao - rekao je Stefanović.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gags

    21. jun 2016 | 16:09

    Ne znam samo po cemu ovaj Stefanovic zasluzuje da bude ministar ! Nije on dorastao zadatku da bude tu !

  • Šuća

    21. jun 2016 | 14:17

    Doktore ti si genije kao kojot koja. Dok lupiš dlan o dlan sve je rešeno. Samo nećeš namerno da objaviš.

  • Doly

    21. jun 2016 | 15:15

    Ko je taj Kesić?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA