PRVA MEĐUNARODNA RUSKA ŠKOLA: Ruski milijarder otvara obrazovnu ustanovu u Beogradu!

Mihail Slipenčuk, objavio je na svojoj zvaničnoj internet stranici dokument kojim pokazuje da je upravo on inicijator otvaranja Prve međunarodne ruske škole u Beogradu, pod nazivom "Valentina Tereškova"

  • 9

Deputat državne Dume Rusije, vlasnik hotelskog lanca u Srbiji i ruski milijarder, Mihail Slipenčuk, objavio je na svojoj zvaničnoj internet stranici dokument kojim pokazuje da je upravo on inicijator otvaranja Prve međunarodne ruske škole u Beogradu pod nazivom "Valentina Tereškova".

MILIJARDER KOJI KUPUJE NA BUVLJAKU: Osnivač kompanije IKEA se trudi da uštedi svaki cent!

Osim kao investitor u turizam Srbije, Slepenčuk se, očigledno, pronašao i u jačanju kulturnih i obrazovnih veza dve države. Kao potpisnici dokumenta navode se Saša Borojević, osnivač jedinstvene škole "Artimedia" i Boško Kozarski, predsednik Udruženja za mlade Srbije i generalni menadžer ruske škole "Valentina Tereškova".

- Projekat ruske škole u Beogradu je od najvišeg interesa i za Srbiju i za Rusiju, zato ne treba da čudi niti jedan vid podrške koji dobijamo od strane zvaničnih državnih struktura najveće zemlje sveta. Radimo jedan važan i dugoročan posao i to se, evidentno, primećuje – otkrio je Saša Borojević, osnivač "Artimedije" i pokretač projekta ruske škole.

Svečano otvaranje škole najavljeno je za početak novembra, a sa nastavom se počinje u septembru 2017. godine.

(Telegraf.rs / Izvor: novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    16. septembar 2016 | 21:59

    TAKVA. JE SKOLA ODAVNO TREBALA DA POSTOJI DA BI SE NASI MLADI UKLJUCILI U POSAO SA RUSIMA KOJI PREOVLADJUJU-OSVAJAJU TRZISTA U SVETU !! U MNOGIM ZEMLJAMA SVETA SE TRAZI ZNANJE RUSKOG DA BI DOBIO DOBAR POSAO!!!

  • Даша

    17. septembar 2016 | 10:30

    Дивна вест! Поред гомтле школа на енглеском, чак и на турском(Гуленова школа)дивно je да имамо и на руском!!! Зар да нам се деца са русима споразумеваjy на енглеском?! Па то je просто jeрес..

  • Ceca

    17. septembar 2016 | 23:15

    Zar ne postoji ruska skola na Novom Beogradu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA