• 25

Saobraćaj u vreme Gej parade: Spremite se za mnogo promena (RASPORED)

Saobraćaj će sukcesivno biti zatvaran od 7.30 časova, a od 8 časova pojedini delovi grada biće potpuno zatvoreni i biće onemogućen prilaz široj zoni skupa

  • 25

Povodom skupa "Parada ponosa", koji će se održati u nedelju, 18. septembra, na prostoru od parka Manjež do Trga Republike, posebne bezbednosne mere biće preduzete po nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Evo koliko će nas koštati Parada ponosa!

 

Zbog toga će doći do izmene u režimu saobraćaja, koji će sukcesivno biti zatvaran od 7.30 časova, a od 8 časova pojedini delovi grada biće potpuno zatvoreni i biće onemogućen prilaz široj zoni skupa. Očekuje se da će saobraćaj u gradu biti normalizovan oko 16 časova, saopštavaju iz Beokom servisa.

 

Linije javnog gradskog saobraćaja biće promenjene i voziće po prazničnom redu vožnje sa smanjenim brojem polazaka. Trolejbusi će biti zamenjeni autobusima koji će voziti izmenjenim trasama i to:

 

- od prvih jutarnjih polazaka do momenta kada policija zatvori za saobraćaj zonu u kojoj se održava manifestacija, redovnim trolejbuskim trasama,

 

- od momenta kada policija zatvori za saobraćaj zonu u kojoj se održava manifestacija do 16 časova na sledeći način:

 

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Trolejbusi

 

Na relaciji od Trga Slavija do perifernih terminusa biće uspostavljene lokalne autobuske linije, sa sledećim brojem vozila: 21A, 22A i 29A.Umesto trolejbusa sa linija 40 i 41 će raditi autobusi i to na relaciji Banjica 2 - Zvezdara, sa oznakom 40A.

 

Trasa linije 40A se u oba smera, od Banjice 2 do Mostara, poklapa sa trasom trolejbuske linije 41, zatim Mostarska petlja, Auto-put, Autokomanda, Trg Slavija, Beogradska, Starine Novaka, Cvijićeva, Dimitrija Tucovića, Zvezdara.

 

Trolejbuske linije 19 i 28 se ukidaju.

 

Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija JGP. Stajalište na Slaviji će biti ukinuto, a okretnice na Studentskom trgu i Trgu republike neće raditi.

 

Lomili smo kosti i otvarali lobanje: Ispovest transrodne osobe, nekada člana "Nacionalnog stroja"

 

Tramvaji

 

Kada je reč o tramvajskim linijama, od prvih jutarnjih polazaka do 16 časova tramvaji rade na izmenjenim trasama:

 

Foto-ilustracija: Wikimedia/IIAleksandarII

Foto-ilustracija: Wikimedia/IIAleksandarII

 

- linija 2 se ukida

 

- tramvaji sa linije 3 će saobraćati na relaciji: Kneževac–Pristanište,– tramvaji sa linije 5 i 11 će saobraćati na redovnoj trasi.

 

- tramvaji sa linije 6 će saobraćati na relaciji: Ustanička – Omladinski stadion,– tramvaji sa linije 7 će saobraćati na relaciji: Ustanička - Dorćol - Novi Beograd /Blok 45/,– tramvaji sa linije 9 će saobraćati na relaciji Blok 45 – Gospodarska mehana.

 

- tramvaji sa linije 10 će saobraćati na relaciji Banjica-Autokomanda - tramvajska linija 12 će saobraćati na relaciji: Banovo brdo - Pristanište, - linija 14 se ukida.Na izmenjenim delovima trasa, tramvaji će koristiti postojeća stajališta linija JGP. Izlazak tramvaja na trase ili povratak za Depo Sava ostvarivaće se preko Pristaništa i Dorćola.

 

Foto: Instagram/predragazdejkovic

Foto: Instagram/predragazdejkovic

 

Sa Autokomande samo do Slavije

 

Saobraćaj iz pravca Autokomande biće prohodan do Slavije, a potom će biti preusmeren ka Beogradskoj ulici.

 

Takođe, deo pešačkih tokova i prilaza skupu povremeno će biti sa kontrolisanim prolaskom, a pojedini delovi trase biće potpuno zatvoreni za pešake.

 

Apeluje se na sve sugrađane da ne pomeraju postavljenu signalizaciju i da se ponašaju u skladu sa uputstvima koja dobiju od pripadnika MUP-a imajući u vidu da je reč o skupu visokog rizika koji zahteva posebnu organizaciju saobraćaja i pešačkih tokova.

 

(Telegraf.rs/Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA