UGRAĐUJU SE TRAMVAJSKE ŠINE NA MOSTU NA ADI: Evo i kada

Siniša Mali je saopštio da će 15. oktobra biti raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju tramvajske pruge preko Mosta na Adi, čime će biti povezana čukarička i novobeogradska obala

  • 5

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i glavni urbanista Milutin Folić razgovarali su danas sa direktorom Direkcije za građevinsko zamljište i izgradnju Beograda Branislavom Popovićem o najvećim infrastrukturnim projektima koje sprovodi direkcija, odnosno Grad Beograd.

Siniša Mali istakao je da je ova gradska vlast zatekla četiri projekta koji se sprovode, a da ih trenutno ima 61 u vrednosti od četiri milijarde i 454 miliona dinara. Za njih su već zaključeni ugovori, a ukupna vrednost projekata po planu direkcije za ovu godinu je skoro 13 milijardi dinara.

- Zajedno smo prošli kroz sve projekte jer je veoma važno da ne kasnimo ni sa čim što smo obećali građanim Beograda. projekat pripreme za izgradnju nove autobuske stanice u Bloku 42 ide previđenim tokom, projekat izgradnje tramvajskih šina preko Mosta na Adi takođe, kao i projekat izgradnje tunela koji će povezivati Dunavsku i Savsku padinu. To su projekti koji će potpuno promeniti lice prestonice i koji najzad počinju da se realizuju - istakao je gradonačelnik.

On je precizirao da će 15. oktobra biti raspisan tender za izbor izvođača radova za izgradnju tramvajske pruge preko Mosta na Adi, čime će biti povezana čukarička i novobeogradska obala, kao i da će 1. oktobra biti raspisan tender za rekonstrukciju Brankovog mosta, čime će pešačka i biciklistička staza najzad biti u funkciji.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Rekonstrukcija tog dela Brankovog mosta po postojećem planu krenuće na proleće, kako bi on konačno, posle nekoliko godina, bio u potpunosti funkcionalan. Pešači i biciklisti će tada moći da koriste i tu stranu mosta, što u protekle tri godine, nažalost nije bilo moguće - rekao je Mali.

On je istakao i da će tender za projektovanje i izvođenje radova u Nušićevoj ulici biti raspisan 30. septembra, nakon čega će ova ulica biti popločena kamenom i na taj način povezana sa Čumićevim sokačetom. Takođe, tenderi za projektovanje za Trg republike i za Bezistan biće raspisani do kraja ovog meseca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljilja

    21. septembar 2016 | 08:20

    A Rakovicu nisu predvideli da povezu sa Novim Beogradom tramvajem, Ni jedan autobus ne ide direktno vec kruze kao u obilazak , preko Banjice , Dedinja. Trebali su bar jednu direktnu liniju Rakovickim putem do Novog Beograda da uvedu.

  • Vin Diesel

    20. septembar 2016 | 14:46

    Čukarica i Novi Beograd su već povezani sa linijom 13. Sad će samo biti skraćeno vreme dolaska.

  • Bu

    20. septembar 2016 | 14:40

    Za Brankov most sramota, godinu i jace dana samo jednom stranom moze da se ide. Odradite vise to sto treba!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA