≫ 

BOLTOV SEMAFOR ZAPANJIO BEOGRAĐANE: Da li za 16 sekundi možete da pređete 6 saobraćajnih traka i 2 koloseka za tramvaje?

Da li je to dovoljno da se normalnim hodom pređe ulica, pogledajte u prilogu koji sledi

  • 15

Šta sve možete da uradite za 16 sekundi? Možda vaš odgovor može da nas iznenadi, ali je sigurno da on ne podrazumeva prelazak pešaka preko Bulevara kralja Aleksandra uz pomoć semafora.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Koliko prosečno vremena provede čovek čekajući na semaforu?

Naime, zeleno za slobodno kretanje pešaka uključeno je samo 16 sekundi, što našoj ekipi prve srpske Internet televizije T Now nije bilo dovoljno da pređe ulicu.

Iz tog razloga ova saobraćajna signalizacija je u javnosti poznata kao "Semafor za Bolta" , zbog pretpostavke da jedino najbrži čovek na planeti, atletičar Usein Bolt, može da uspe u toj nameri.

U Bulevaru kralja Aleksandra, inače, postoji čak šest saobraćajnih traka i dva koloseka za tramvaje, koji skupa u ovom delu iznose 25 metara, što bi značilo da treba da se krećete 1,56 metara u sekundi.

Da li je to dovoljno da se normalnim hodom pređe ulica, pogotovo za starije građane i roditelje s decom, pogledajte u prilogu koji sledi:

U slučaju da ste propustili neke od video klipova Telegraf Now, prilažemo vam linkove:

Presrećni Šaban Šaulić proslavio rođenje unuke Eme (VIDEO)

Uz ove savete imunitet će vam sigurno biti jači (VIDEO)

Saša Matić ispričao hit vic (VIDEO)

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maestro

    22. septembar 2016 | 16:42

    A gde su ovde invalidi, majke sa decom u kolicima, naručju, trudnice, itd. Pitanje nije za potcenjivanje, naprotiv. Bravo za inicijativu.

  • Petar

    22. septembar 2016 | 16:13

    Postovani,bio bih vam neverovatno zahvalan kada biste se ozbiljnije pozabavili ovom temom. Celom duzinom Bulevara je ovaj problem sa semaforima! Obratite paznju na raskrsnicu sa Batutovom gde je velika frekvencija i automobila i pesaka, a pogovotovo dece jer su dve skole u blizini! Zaista je NEMOGUCE preci ulicu dok traje zeleno svetlo za pesake, a mozete zamisliti reakciju vozaca kada 'moraju' da vas propuste, a vama se vec! upalilo crveno!

  • BASA

    22. septembar 2016 | 16:06

    Nista novo ! Sve nam se naplacuje , takoce postaviti policajca da naplati kaznu jer nismo Pretrcali ulicu za 5 -et sekundi ! A , tek ono kada je zeleno za pesake , onda je zeleno I za vozila koja skrecu , levo ili desno ! To jos nije niko snimio !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA