OPREZ, BEOGRAĐANI: Ako ne uradite OVU SITNICU, na vrata će vam stići kazna od 100.000 dinara!

- Odluka o komunalnom redu kaže da o urednom stanju površine oko zgrade i ograde stara se vlasnik, odnosno korisnik zgrade, odnosno svi vlasnici i korisnici posebnih delova zgrade - kažu u sekretarijatu za inspekcijske poslove

  • 94
Kontrolorka, kontrola karata, GSP, BUS PLUS, kazna za prevoz, Beogradska komunalna policija Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Svi stanari koji imaju lišća ispred svojih ulaza od sada će morati da čiste betonske površine, ukoliko ne žele da zbog toga plaćaju kaznu za kršenje komunalnog reda. Prema odluci o komunalnom redu, nesakupljanje lišća nije jedini propust prilikom održavanja stambenog objekta za koji bi mogli da budu kažnjeni,  a kazne idu i do 100.000 dinara.

Uvodi se komunalni red oko svih beogradskih pijaca!

Odluka podrazumeva da se leti održava rastinje i kosi trava, a sada je to briga o opalom lišću.

- Odluka o komunalnom redu kaže da o urednom stanju površine oko zgrade i ograde stara se vlasnik, odnosno korisnik zgrade, odnosno svi vlasnici i korisnici posebnih delova zgrade. To podrazumeva da površinu oko zgrade redovno čiste, kose travu, orezuju rastinje, uklanjaju korov, održavaju betonske površine, protivpožarne staze, uklanjaju građevinski i drugi otpad - rekli su za "Blic" iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice (Skupština zgrade) i novčanom kaznom od 10.000 dinara odgovorno lice u pravnom licu ako površinu oko zgrade ili ograde ne drži u urednom stanju ili za radove ne pribavi uslove i saglasnost nadležnog zavoda za zaštitu kulturnih dobara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale 11

    28. septembar 2016 | 16:43

    Mogli bi ste i da uvedete da gradjani peru kontejnere,i da ih dezinfikuju asepsolom. I to,obavezno svake nedelje. Isto tako,da se uvede i da slobodni članovi porodice u toku popodnevnog odmora idu i farbaju bandere i peru semafore. A ko to ne uradi,da mu se oduzme stan i sva garderoba. Dal ste bre,normalni?! Sve to već plaćamo a vi hoćete da prebacite na nas. Dakle,vi ste rodjeni pre sramote!!! Turci su bili oličenje poštenja i dobrote,spram vas!

  • Zocky

    28. septembar 2016 | 14:01

    A šta će da radi zaposlena familija i partijski članovi u Čistoći i ostalim komunalnim službama ???

  • Realan

    28. septembar 2016 | 14:41

    Stvarno sve gradjane treba zaposliti u gradskom zelenilu sa rasporedom rada i radnih sati. Po selima treba uvesti kaznene ekspedicije kao za vreme Hitlera i ko ne pokosi i ne skloni lišće da ida da radi na Šandor Major ekstra po celu noć. Dosta je bre ležanja i lezilebovića. Svi u radne pobede!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA