• 0

RODITELJI, PAŽNJA: Evo šta vaša deca treba da znaju kada koriste LIFT! (FOTO) (VIDEO)

Do sada su edukativne predstave organizovane u više od 60 škola u Beogradu i prema rečima direktora JP "Gradsko stambeno" Nikole Kovačevića imaju odličan uticaj na najmlađe učenike

  • 0

Danas je počela osma sezona edukativnih predstava za naše najmlađe sugrađane o pravilnom i bezbednom korišćenju lifta  pod nazivom "Lift nije igračka" u organizaciji JP "Gradsko stambeno"
EVO KAKO DA KUPITE LIFT ZA VAŠU ZGRADU, a da to vaš novčanik i ne oseti!

Do sada su edukativne  predstave organizovane u više od 60 škola u Beogradu i prema rečima direktora JP "Gradsko stambeno" Nikole Kovačevića imaju odličan uticaj na najmlađe učenike.
Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević


- Ovo je već osma sezona koju organizuje "Gradsko stambeno" , cilj je da deca nauče kako se treba ponašati u liftu. Za ovih osam godina, deca su stvarno odlično reagovala, predstava je interaktivna i edukativna, i do sada se pokazalo da zaista nešto i nauče - rekao je Kovačević za Telegraf i dodao da deca često skaču u liftu što može izazvati problem.
Sezona je danas otvorena u osnovnoj školi "Sveti Sava" gde su učenici prvog razreda imali priliku da uživaju u predstavi "Vile liftile", Marka i Sanje.
Njih troje imali su zadatak da kroz igru pokažu učenicima kako se koristi lift, ali i da ukažu na opasnosti koje vrebaju ukoliko se deca ne pridržavaju određenih pravila.
Foto: Telegraf

Foto: Telegraf


Ono što deca moraju da znaju je:
- da ne smeju ulaziti u lift sami ako imaju manje od 30 kilograma
- da ne smeju skakati u liftu
- da u liftu ne smeju ostavljati otpatke
- da u slučaju nestanka struje ne smeju paliti upaljače i šibice
- da ne smeju nasilno otvarati vrata
- da ne smeju sami da pokušaju da poprave lift
Foto: Telegraf

Foto: Telegraf


- da u slučaju zaglavljivanja lifta pritisnu dugme alarm i sačekaju majstora
- da znaju broj JP "Gradskog stambenog" ako se nađu u problemu : 0800/200-011
-  ako imaju mobilni telefon pozovu svoje najbliže u pomoć
Foto: Telegraf

Foto: Telegraf


Na kraju predstave naši najmlađi imali su priliku da kroz kviz provere ono što su naučili tokom predstave, a od "Gradskog stambenog" su dobili i poklone. Svi su pokazali izuzetnu zainteresovanost, ali i odlično znanje.
Za one koji nemaju priliku da prisustvuju ovakvim predstavama, a žele da nauče svoju decu o korišćenju lifta, mogu da pogledaju video koji smo vam pripremili:

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima