Nedeljković: Postignut dogovor o radovima u parku na Vračaru

Sa stanovnicima Vračara postignut je dogovor da Direkcija uradi idejno rešenje, ne glavni projekat i da se tom parku ne izvode nikakvi radovi dok građani i opština ne daju svoj sud i saglasnost

  • 0

Stanari Mlatišumine, Sinđelićeve i Mileševske ulice postigli su danas, uz posredovanje Opštine Vračar, dogovor sa Direkcijom za građevinsko zemljište Beograda o radovima u parku koji se nalazi između tih ulica.

NOVE PODZEMNE GARAŽE, UREĐENI TRGOVI I PIJACE: Na Vračaru niz projekata u naredne četiri godine

Predsednik Opštine Vračar Milan Nedeljković je rekao da će se uraditi novi idejni projekat o kojem će se stanari izjasniti, saopštila je opština Vračar.

Nedeljković je pre dva dana posetio tu lokaciju, razgovarao sa građanima, ali i predstavnicima Direkcije i pozvao ih na sastanak u opštinu Vračar kako bi se našlo zajedničko prihvatljivo rešenje.

- Ne želim da bude ikakvih problema između građana Vračara, koji su me glasali i izabrali za predsednika, i Direkcije i pozvao sam ih da dođu i razgovaramo - rekao je Nedeljković novinarima nakon sastanka.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

On je objasnio da je postignut dogovor da se donesu nova idejna rešenja u planu koja će sprovesti Direkcija, a za koje će stanari dati svoju ocenu.

- Pozvaćemo ponovo Direkciju i stanare, pokazati ta nova rešenja i smatram da će se postići zajedničko rešenje, jer nam je u interesu da svi budemo zadovoljni -poručio je Nedeljković.

VRAČAR KONAČNO DOBIO PREDSEDNIKA: Milan Nedeljković će voditi ovu beogradsku opštinu! (FOTO)

Direktor Direkcije Branislav Popović izjavio je da se u svom radu trude da rade u skladu sa željama građana i lokalne vlasti i objasnio da taj projekat postoji godinama unazad i da na njemu ništa nije menjano.

- Kada smo počeli da radimo sa takvom dokumentacijom došlo je do nezadovoljstva građana, a mi ne želimo da se takve stvari dešavaju. Predsednik Opštine nas je pozvao na razgovor i ponudio se da nam bude medijator u sporu koji je nastao i ja mu na tome zahvaljujem - rekao je Popović.

ČITAVA PEŠAČKA ZONA BEOGRADA ĆE SIĆI NA REKU: Čekaju nas velike promene!

Kako kaže, postignut je dogovor da Direkcija uradi idejno rešenje, ne glavni projekat i da se u parku ne izvode nikakvi radovi dok građani i opština ne daju svoj sud i saglasnost.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Mi ćemo kroz ovaj primer pokušati da nešto u praksi menjamo... dobro je da smo imali dobrog medijatora koji ima iskustva u radu sa ljudima - dodao je Popović, koji je naveo da će za izradu idejnog rešenja biti potrebno pet do šest meseci.

ZA LEPŠI BEOGRAD: Evo kada će rušiti zgradu Saveznog MUP-a

Predstavnik stanara Vladeta Ivančić je zadovoljan današnjim razgovorima. On je rekao da je sa komšijama "došao na sastanak na jednu jako lepu inicijativu novog predsednika Opštine Nedeljkovića koji se pojavio u celoj ovoj stvari i postavio kao medijator, kao neko ko želi da reši probleme". On je dodao da su na sastanku razmotrene neke opcije, da su oni izneli svoje ideje za koje su u Direkciji rekli da se mogu sprovesti i da posle svega smatra je kompromis blizu.

Kako je rekao, iz Direkcije će im predstaviti novo rešenje koje bi trebalo da se potvrdi na sledećem sastanku u opštini.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA