TELEGRAF U MASONSKOM HRAMU: Rituali i sobe koje nikada ranije niste videli! (FOTO / VIDEO)

Hram Velike nacionalne lože Srbije dva puta mesečno "ugošćava" članove bratstva. Ženama nije dozvoljen ulaz, inicijacija novih članova je zahtevan proces, a oprema se može videti samo tokom rituala

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Neo

    16. avgust 2013 | 14:08

    Ovde nije rec o sekti, nego o tajnom drustvu. Ne znam zasto ovaj covek uvodi novinare u ovu sobu, po pravilima masona ne bi trebao to da radi. Sekta kao rec je satanizovana da bi se covek zadrzao u religiji svog naroda radi lakse kontrole. Sekte se bave ucenjima i praksama religija koje religijske organizacije vise ne sprovode, kako bi coveka ogranicile moci koje su kao duhovni centri obavezne da mu podare. Posto svaka religija danas to nazalost radi, svaka religija ima sekte koje pokusavaju ljudima da otvore ili zatvore oci. Postoje sekte koje uvecavaju zaslepljivanje ljudi i postoje one koje otvaraju um ljudima i jacaju njihovu slobodnu volju. Na pr. organizacija koja krsti decu na drugaciji nacin je hriscanska sekta, ili organizacija koja vrsi budisticke obrede koji postoje unutar budizma ali ih zvanicni budizam ne koristi, onda je to budisticka sekta, itd. Rec sekta znaci sekcija, ili odeljak. Dakle mora postojati glavnina iz koje je sekta (sekcija) potekla. Masoni su jedna organizacija, imaju svoje rituale i to je to. Tako da nema govora o sekti, oni su tajno drustvo koje nema veze ni sa jednom religijom. Ovi obredi su drugaciji i iz svacijeg ugla oni mogu biti pozitivni i negativni, a to neko moze znati samo ako je sto posto upucen u simbologiju obreda. Hajde da razgovaramo argumentovano.

  • Миро

    11. jun 2012 | 23:46

    А зашто је тајна око ритуала? Па то се подразумјева. Зар ће неко открити суштину постојања масона. Будући да сам прошао кроз њихове тајне а да ме нису ни упознали за мене те тајне то више нису. Ради се о употреби древне кабале која има широк дијапазон примјене.Масони користе њен један дио. Кабала је магијска наука која ставља човјека пред ужасно искушење. Према томе, онај који жели да се упушта у нешто што је изван Божје контроле, мора рачунати на тешке посљедице, не само на посљедице овоземаљског живота. Масонске организације ће бити урушавајући фактор цијеле цивилизације.Као црна рупа у астрофизици.

  • vuk

    11. jun 2012 | 23:02

    Marko, verovatno misliš na pentagram, a ne na pentagon. Mada, više mi liči da si glup i neobrazovan jer to ne može biti lapsus. Ti znaš ko je sluga satane...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA