SVI OVO RADIMO U PARKU, A SAD SU ODREDILI KAZNE: Odmah pročitajte ovaj tekst da ne biste platili 10.000 dinara!

Naveće čuđenje izaziva zabrana kretanja van staza, sedenje i ležanje na travnjacima, branje cveća, lišća i plodova, urezivanje imena i znakova na stablima, klupama, zidovima, puštanje životinja, osim u parkovima koji su za to određeni, igranje odraslih na dečijim igralištima, penjanje na drveće, instalacije, ograde...

  • 83

Naivno dečje pentranje po drveću, urezivanje imena zaljubljenih u stablo, ali i branje cveća i šetnja kućnih ljubimaca po zelenim površinama koje deci, kao i odraslima pružaju toliku radost, su u stvari, prekršaji koji vas mogu koštati čak 10.000 dinara, sudeći prema odredbama Odluke o komunalnoj policiji i Zakonu o komunalnoj policiji.

Ako ovo radite na ulicama u Srbiji, platićete kaznu od ČAK 20.000 dinara!

OVAKVE SU PROŠETALE GRADOM: I zbog toga su morale da plate OGROMNU kaznu!

U komunalnoj policiji Grada Beograda kažu da član 21. pomenute Odluke na javnim zelenim površinama zabranuje 17 stavki, od kojih građani za većinu nisu znali da su kažnjive. Naveće čuđenje izaziva zabrana kretanja van staza, sedenje i ležanje na travnjacima, branje cveća, lišća i plodova, urezivanje imena i znakova na stablima, klupama, zidovima, puštanje životinja, osim u parkovima koji su za to određeni, igranje odraslih na dečijim igralištima, penjanje na drveće, instalacije, ograde...

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Neretko se desi, pogotovo ako u tom trenutku nema druge dece, da sa sinom odem na fudbalski teren i stanem na go dok mi on šutira loptu. Isto tako, koliko puta ponesemo grabuljice i kanticu i odemo u pesak da se igramo, a da nisam znao da zbog toga mogu da me kazne. Koliko puta sam samo mora da uđem u parkić da bih pridržao sina dok se penje na tobogan?! - priča začuđeni otac iz Beograda.

Foto: freeimages.com/Matthew Maaskant Foto: freeimages.com/Matthew Maaskant

Slično je reagovala i vlasnica jednog mešanca koju smo pitali da li zna da komunalna policija može da je kazni ako pusti psa da trči po travnatoj površini.

- Znam da je kažnjivo ako izmet moje bele ostane na betonu ili travi i zbog toga nosim kesu. Jednom sam čak platila kaznu od 5.000 dinara zbog toga, ali da ne mogu da je pustim u travu i cveće, to već nisam znala - kaže Marija V. (26)

"Članom 29. iste Odluke propisano je da će se novčanom kaznom od 10.000,00 dinara kazniti fizičko lice ako na javnim zelenim površinama postupa protivno odredbama 21. tač. 1-17. ove odluke, za koje komunalni inspektor, odnosno komunalni policajac izdaje prekršajni nalog u skladu sa zakonom", rekli su za "Teleraf" u Komunalnoj policiji Gradske uprave Grada Beograda.

(S.Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    3. novembar 2016 | 16:25

    Komunalna policija ne radi svoj posao . Parkivi i ulice su puni izmeta kucnih ljubimaca Prvo to dovesti u red

  • £

    3. novembar 2016 | 17:39

    А јел смем ја да дишем док шетам патковима...питам чисто да знам јел и то забрањено

  • brka79

    3. novembar 2016 | 17:41

    Bolje da su uveli kaznu za bacanje pikavaca i ostalog smeca po parkovima .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA