PREDSEDNIK VOŽDOVCA SA GRAĐANIMA RIPNJA: Postavljamo prioritete uz vašu pomoć (FOTO)

- Imamo još dosta planova za Ripanj. U narednoj budžetskoj godini asfaltiraćemo još nekategorisanih puteva, osvetlićemo još ripanjskih ulica, postavićemo prioritete uz vašu pomoć – najavio je predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić

  • 2

Predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić održao je danas sastanak sa građanima podavalskog naselja Ripanj, koji su kod njega već bili na razgovoru u prethodnom periodu i tom prilikom je predstavipo šta je sve urađeno tokom 2015. i 2016. godine u ovom delu Voždovca. 

Uđite u novi fantastični dom zdravlja u Beogradu

Sastanku su prisustvovali i član Gradskog veća Ivana Tomić, kao i član Veća opštine Relja Ognjenović.

Mi se kao odgovorna opštinska vlast trudimo i činimo sve da našim građanima omogućimo bolje uslove života na Voždovcu, kako u gradskom delu, tako i u podavalskim naseljima. To nam je zadatak, to nam je cilj. U proteklom periodu smo tako radili, radićemo i ubuduće  - rekao je Savić.

On je naveo da je angažovanjem Opštine omogućena izgradnja tranzitnog cevovoda na Kragujevačkom putu dužine osam kilometara, koji će pomoći da se spoji crpna stanica Draženovac sa crpnom stanicom Šuplja stena. Time će se napraviti jedan vodoprsten oko celog Ripnja, a što će omogućiti da se uradi sekundarna mreža za svaku ulicu.

Foto: Opština Voždovac Foto: Opština Voždovac

Vesić: Na teritoriji Voždovca ove godine u obnovu škola uložili smo oko 30 miliona dinara

Predsednik je objasnio da će ovim radovima ceo Ripanj biti snabdeven pijaćom vodom, što prethodne vlasti decenijama nisu bile u stanju da urade, nabrojavši šta je sve urađeno do sada. Timočki put je dobio vodovodnu mrežu u dužini od 4000 metara, a asfaltirane su i ulice Žuti Breg, Put za Pavićevac - prvi deo i Put za Pavićevac - drugi deo, Put za Trešnju treći deo, Stublovi, Put za Klenje.

Na zahtev građana produžena je linija 534 do groblja u Ripnju, a uvedena je nova linija 404, koja saobraća od ripanjskog groblja, preko Prnjavora do Trešnje.

Očišćeno je korito reke Topčiderke i saniran most u Beloj reci. Radi bolje bezbednosti građana postavljeno je osvetljene u nekoliko ripanjskih ulica - Erčanskoj, Put za žuti breg, Put za Šuplju stenu, Put za Grabovac, a postavljena je i nova česma kod pijace.

Foto: Opština Voždovac Foto: Opština Voždovac

OPŠTINA VOŽDOVAC OTVORILA VRATA STUDENTIMA: Potpisan sporazum o stručnom usavršavanju

Kompletno je rekonstruisano izdvojeno odeljenje Osnovne škole "Vuk Karadžić“ u Prnjavoru, tako da je ova škola sada bezbedna za đake, sa mnogo boljim uslovima za školovanje. U matičnoj školi je urađena ograda, a u planu je izgradnja toplog tunela između Doma kulture i škole. U Osnovnoj školi "Vojvoda Putnik“, koja sada ima potpuno novi izgled, izvršena je sanacija ograde, okrečena je unutrašnjost zgrade i sređena fasada škole.

- Imamo još dosta planova za Ripanj. U narednoj budžetskoj godini asfaltiraćemo još nekategorisanih puteva, osvetlićemo još ripanjskih ulica, postavićemo prioritete uz vašu pomoć – najavio je predsednik Savić:

Foto: Opština Voždovac Foto: Opština Voždovac

- Zato smo sada ovde zajedno. Želimo da vas uključimo u rad vaše mesne zajednice, želimo da nam vi date predloge, ideje i sugestije, kako bismo na najbolji način, u skladu sa finansijskim sredstvima, mogli da napravimo plan rešavanja vaših svakodnevnih problema. Naravno, nije uvek sve u finasijskim sredstvima, važna je i međusobna komunikacija i sloga - poručio je predsednik meštanima Ripnja.

Evo koje prigradsko naselje će do kraja godine imati priključak za gradsku vodu! (FOTO)

Većinu prisutnih interesovala su pitanja u vezi infrastrukture i obrazovanja, a svi su pozdravili ideju predsednika Opštine što ih je pozvao na razgovor i ponudio da učestvuju u radu Mesne zajednice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    1. novembar 2016 | 19:28

    Predsedniku opstine Vozdovac , sve cestitke na aktivnosti za poboljsanje , stanovanja , skolovanja na opstini ! Jos kada bi nam vratio I aktivirao Bioskop Vozdovac , da idemo mi penzioneri I sa unucima I u svom drustvu ! Blize nam je nego da idemo u centar ! Hvala

  • zora

    26. jun 2017 | 13:38

    Opstina Vozdovac je naj gora na teritoriji grada.Samo oni ne kose travu od trosarine do Avale i dalje.Na Trosarini je uzas od onog korova i verovatno od zmija.A Ripanj ima naj prljaviji centar koji znam.Smece i korov na sve strane.Predlazem da zaposlite cistace i kosace a ljude da odrzavaju ispred svojih ograda, ako ne kazna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA