Antić ponovo predsednik Skupštine grada Beograda

Dosadašnji predsednik gradskog parlamenta dobio 67 glasova, četiri više od ukupnog broja odbornika liste "Izbor za bolji Beograd" i koalicije SPS-PUPS-JS. Sutra sednica na kojoj će biti biran gradonačelnik

  • 0

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda verifikovani su mandati 110 novih odbornika, a dosadašnji predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić iz Socijalističke partije Srbije ponovo je izabran na tu funkciju.

On je rekao da će danas obaviti konsultacije sa šefovima odborničkih grupa i najverovatnije za sutra zakazati sednicu na kojoj će biti biran gradonačelnik.

Za Antića se, tajnim glasanjem, izjasnilo 67 od ukupno 110 odbornika Skupštine grada, četiri više od ukupnog broja odbornika liste "Izbor za bolji Beograd" i koalicije SPS-PUPS-JS. U nastavku sednice, očekuje se izbor zamenika predsednika i sekretara gradskog parlamenta.

Kandidat za zamenika predsednika gradskog parlamenta je Zoran Alimpći iz Demokratske stranke, a za sekretara Irena Ljubomirović (DS), koji su takođe te funkcije obavljali i u prethodnom mandatu.

U roku od mesec dana od konstituisanja gradskog parlamenta treba da budu izabrani izvršni organi, odnosno gradonačelnik i Gradsko veće, a u roku od tri meseca od konstituisanja da bude usvojen Statut grada.

Budući gradonačelnik glavnog grada biće izabran iz redova odbornika, na predlog predsednika Skupštine grada Beograda, a mandat mu je četiri godine.

Skupština grada Beograda je najviši organ grada koji obavlja osnovne funkcije grada, a čini je 110 odbornika, kojima je mandat četiri godine i koji se biraju na neposrednim izborima.

Novi saziv gradskog parlamenta činiće 50 odbornika liste "Izbor za bolji Beograd", 37 "Pokrenimo Srbiju", 13 odbornika koalicije SPS-PUPS-JS i 10 odbornika DSS.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA