Od proleća besplatna škola sporta za decu čiji roditelji ne mogu da je plate

- Fiskulturne sale su namenjene prvenstveno deci, i više se neće izdavati pre 21 sat - istakao je gradski menadžer Goran Vesić

  • 1

Fiskulturne sale u školama ubuduće neće moći da se komercijalno izdaju pre 21 sat, a u terminu od 19 do 21 sat već na proleće biće organizovane besplatne škole sporta, najavio je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na Studiju B.

Da li obavezno plivanje u školama može da spreči davljenje dece po Srbiji?

- Postoji puno dece koja, nažalost, ne mogu da treniraju zato što njihovi roditelji nemaju novca da im plate. Taj posao bi trebalo da, u saradnji sa Ministarstvom za prosvetu i lokalnom samoupravom, rade nastavnici fizičkog koji bi za to dobili dodatni novac - precizirao je gradski menadžer i dodao da Grad Beograd danas mnogo više para ulaže u školski sport.

Od šest miliona dinara koliko je nekada ulagano, sada je to 35 miliona, a 40 odsto više dece učestvuje u školskim takmičenjima.

On je naglasio da očekuje da će biti otpora u nekim školama, ali fiskulturne sale su namenjene prvenstveno deci, a onda kada se zadovolje sve njihove potrebe, mogu da se izdaju kako bi škole imale više sredstava.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- To će biti velika pobeda za ovu zemlju koja će se ostvariti u saradnji Ministarstva prosvete, Minstarstva sporta i omladine i lokalne samouprave – rekao je Vesić.

Vesić: Stavljamo Beograd na investicionu mapu sveta

Govoreći o poseti Ljubljani, gradski menadžer je rekao da je ostvarena jedna značajna kulturna razmena i da je Jugoslovensko dramsko pozorište svojom predstavom dostojno predstavilo Beograd i Srbiju, kao i da je sa malim novcem napravljena sjajna promocija Beograda.

-  Naš grad može odlično da se promoviše kroz kulturu i sport. JDP je dobilo ovacije za svoju predstavu i već stižu pozivi za Beč, Zagreb, Milano, Sankt Peterburg. Prvi put od 2010. godine, kada je Skupština grada ukinula finansiranje odlazaka naših pozorišta u inostranstvo, mi smo to obnovili i ovo gostovanje JDP-a u Ljubljani je ostvareno zahvaljujući Gradu Beogradu i Ministarstvu kulture i informisanja. Očekujem da i druga pozorišta sa svojim predstavama gostuju jer je to način da se promoviše naša zemlja i naš narod – rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Prema njegovim rečima, radovi na postavljanju fontane na Trgu Slavija napreduju prema planu, radiće se sve vreme tokom zime, a kako bi se radnici zaštitili od niskih temperatura i padavina, biće postvaljen balon. Saobraćaj se za sada neće menjati, ali kada krenu radovi na saobraćajnicama, to će biti po fazama zbog čega je napravljen poseban plan funkcionisanja saobraćaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    14. decembar 2016 | 09:31

    Za svu decu!... (Te skole su podignute ,od novca, koji su svi,godinama - ulagali.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA