• 1

Od proleća besplatna škola sporta za decu čiji roditelji ne mogu da je plate

- Fiskulturne sale su namenjene prvenstveno deci, i više se neće izdavati pre 21 sat - istakao je gradski menadžer Goran Vesić

  • 1

Fiskulturne sale u školama ubuduće neće moći da se komercijalno izdaju pre 21 sat, a u terminu od 19 do 21 sat već na proleće biće organizovane besplatne škole sporta, najavio je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na Studiju B.

Da li obavezno plivanje u školama može da spreči davljenje dece po Srbiji?

- Postoji puno dece koja, nažalost, ne mogu da treniraju zato što njihovi roditelji nemaju novca da im plate. Taj posao bi trebalo da, u saradnji sa Ministarstvom za prosvetu i lokalnom samoupravom, rade nastavnici fizičkog koji bi za to dobili dodatni novac - precizirao je gradski menadžer i dodao da Grad Beograd danas mnogo više para ulaže u školski sport.

Od šest miliona dinara koliko je nekada ulagano, sada je to 35 miliona, a 40 odsto više dece učestvuje u školskim takmičenjima.

On je naglasio da očekuje da će biti otpora u nekim školama, ali fiskulturne sale su namenjene prvenstveno deci, a onda kada se zadovolje sve njihove potrebe, mogu da se izdaju kako bi škole imale više sredstava.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- To će biti velika pobeda za ovu zemlju koja će se ostvariti u saradnji Ministarstva prosvete, Minstarstva sporta i omladine i lokalne samouprave – rekao je Vesić.

Vesić: Stavljamo Beograd na investicionu mapu sveta

Govoreći o poseti Ljubljani, gradski menadžer je rekao da je ostvarena jedna značajna kulturna razmena i da je Jugoslovensko dramsko pozorište svojom predstavom dostojno predstavilo Beograd i Srbiju, kao i da je sa malim novcem napravljena sjajna promocija Beograda.

-  Naš grad može odlično da se promoviše kroz kulturu i sport. JDP je dobilo ovacije za svoju predstavu i već stižu pozivi za Beč, Zagreb, Milano, Sankt Peterburg. Prvi put od 2010. godine, kada je Skupština grada ukinula finansiranje odlazaka naših pozorišta u inostranstvo, mi smo to obnovili i ovo gostovanje JDP-a u Ljubljani je ostvareno zahvaljujući Gradu Beogradu i Ministarstvu kulture i informisanja. Očekujem da i druga pozorišta sa svojim predstavama gostuju jer je to način da se promoviše naša zemlja i naš narod – rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Prema njegovim rečima, radovi na postavljanju fontane na Trgu Slavija napreduju prema planu, radiće se sve vreme tokom zime, a kako bi se radnici zaštitili od niskih temperatura i padavina, biće postvaljen balon. Saobraćaj se za sada neće menjati, ali kada krenu radovi na saobraćajnicama, to će biti po fazama zbog čega je napravljen poseban plan funkcionisanja saobraćaja.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Dag

    Za svu decu!... (Te skole su podignute ,od novca, koji su svi,godinama - ulagali.)...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima