• 1

Usvojen bužet Grada Beograda za 2017. godinu

Deo ide u gradsku kasu, dok je ostatak namenjen opštinama

  • 1

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su budžet za narednu 2017. godinu, koji podrazumeva ukupna sredstva od oko 100,4 milijarde dinara.
Danas zaseda skupština grada: Na repertoaru budžet za 2017. godinu

Od toga je 90,6 milijardi za gradsku kasu, a 9,7 milijardi namenjeno je opštinama.
Gradinačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da je budžet realan i ostvariv i da ne predviđa nova zaduživanja.
Kritikujući budžet odbornik opozicione Demokrastke stranke Balša Božović gradonačelniku je poklonio uramljen izveštaj Republičke uprave za javni dug u kojem je navedeno da je pre tri godine, za vreme vlasti DS-a, grad bio dužan 385 miliona evra, a ne više od milijardu evra, kako tvrdi sadašnja gradska vlast.
Siniša Mali je odgovorio u istom maniru, poklonivši Božoviću uramljen izveštaj u kome se navidi da je dug grada u trenutku kada je vlast preuzela aktuelna garnitura iznosio više od milijardu evra, kao i da je sadašnja vlast u Beogradu u prethodne tri godine vratila 443 miliona evra duga.
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Prema tvrdnji Siniše Malog, grad je sada dužan 675 miliona evra.
Božović je kazao da njegov "poklon" ima i pečat, dok je "poklon" gradonačelnika običan odštampani papir.
Govoreći o budžetu gradonačelnik je istakao da će jedan od prioriteta biti ulaganje u poljoprivredu, pa je za te svrhe namenjeno 120 miliona dinara.
Gradonačelnik je precizirao i da prihodi u budžetu iznose preko 87 milijardi, a 84 milijarde rashoda.
Kako je gradonačelnik objasnio, suficit od 3,2 milijarde dinara nije posledica lošeg planiranja ili nedostaka investicija, već traganja za najboljim mogućim načinom organizacije Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, shodno izmenama zakona koji ostavlja mogućnost da Direkcija bude ili unutar ili izvan Gradske uprave.
Opozicija je ocenila da je budžet netransparentan, pa čak i protivzakonit, pošto je odluka o načinu funkcionisanja Direkcije za gradsko građevinsko zemljište već trebalo da bude doneta.
(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stvarno?

    Uvek mi se stvori averzija kad chujem da se ulaze u bg. BG pochinjem da uporedjujem sa Hrvatskom i kosovom i ujedno sa hrvatima i shiptarima. Ne volim

    0
    0

    Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima