≫ 

Pretukli aktivistu na koncertu: Napali ga jer je nosio "znojnicu" sa precrtanim kukastim krstom

- Kratko podšišani momak me je uhvatio za ruku, vikao na mene i udarao me pesnicom u glavu - naveo je aktivista Aleksandar Sekulić

  • 16

Beograd Prajd saopštio je danas da je njihov aktivista Aleksandar Sekulić pretučen u petak, u beogradskom Domu omladine na koncertu benda "Samostani referenti".

Gej aktivista Boban Stojanović prepoznao napadača, koji ga je pretukao nasred ulice! (VIDEO)

Ta organizacija je prenela Sekulićevo pismo koje je on podelio putem društvene mreže Fejsbuk, a u kome navodi da je napadnut zbog toga što je nosio znojnicu sa precrtanim kukastim krstom.

- Kratko podšišani momak me je uhvatio za ruku, vikao na mene i udarao me pesnicom u glavu. Pokušao sam da se odbranim, ali nisam uspeo. Završio sam na podu, a znojnica je bila kod njega - napisao je Sekulić, navodeći da su se ljudi u publici, dok se to dešavalo, udaljavali da odgledaju događaj do kraja.

On je naveo da je veliki broj njegovih prijatelja dobio batine, ne zato što su, kako je rekao, bili tinejdžeri željni adrenalina, svađali se pijani ili "muvali" tuđe devojke, već zato što su za njih mislili da su gej.

Neki su, kaže, to i bili, a neki su im, dodaje, samo izgledali neprihvatljivo.

Kaže da od povreda više boli osećanje dubokog poniženja.

Beograd prajd ističe da je reč o požrtvovanom aktivisti i obrazovanom čoveku, te da je važno da mediji informišu o tim dešavanjima, "jer uvek postoji sledeći".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ella

    6. februar 2017 | 22:02

    I Bogu bi bilo tesko vise da vas razume ,gejevi ,zajednice ,nacisti ,neonacisti ,navijaci ,vodje navijaca ,milion vas ima i sve neko nekog bije.Budite u javnosti normalni bez ikakvog obelezja izmedju cetri zida radite sta hocete i niko vas nece mlatiti.Da se razumemo ne podrzavam nikakvo nasilje al vise se ne zna ko koga bije i ubija.

  • sta to rece

    6. februar 2017 | 21:40

    Dobro si prosao!!

  • Miloš

    6. februar 2017 | 21:19

    Imaš sreće mogao je da nasrne!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA