≫ 

Hit u Beogradu: Dvojica kupila isti stan, pa se uselili jedan kod drugog!

Duplo, pa čak i trostruko vlasništvo nad istim stanovima, nerazjašnjene ugovorne obaveze, neovlašćeno upadanje u posed i fizički nasrtaji, su situacije koje se događaju prilikom kupovine stanova

  • 10

Višemesečni spor koji se vodi oko vlasništva nad istim kvadratima u Južnom bulevaru 128 mnogo je komplikovaniji od drugih jer postoje dva, odnosno tri vlasnika istog stana.

Najisplativija investicija u Srbiji: Evo u koju nekretninu je napametnije da uložite novac

Beograđanin Vojdin Siljanovski tvrdi da je prvi ugovor o kupoprodaji stana sa Miljkom Filipovićem sklopio 2003. godine, za zgradu koja je trebalo da se gradi u Ulici Ljubice Ivošević i dao mu kaparu od nekoliko hiljada evra.

Obzirom na to da investitor nije završio objekat, godinu dana kasnije potpisali su novi ugovor za izgradnju stana u Šavničkoj ulici, ali graditelj ni ovaj posao nije završio.

- Pošto sam mu već dao popriličnu količinu novca, pristao sam i na treći dogovor za kupovinu stana u Južnom bulevaru 128, gde sada i živim, ali međutim ni ova nekretnina nije završena.

-Tražio sam od njega saglasnost da uđem u započetu zgradu i svojim sredstvima završim izgradnju stana, što sam i dobio, a zatim overio u sudu - kaže Vojdin Siljanovski.

Prema tvrdnjama Siljanovskog, kada su radovi bili pri kraju, dok je on bio odsutan, u stan su upali nepoznati ljudi.

Foto-montaža: pixabay.com Foto-montaža: pixabay.com

- Pojavio se izvesni Miroslav Drašković, koji tvrdi da je nekretnina njegova. Rekao mi je da ima ugovor o kupovini stana i da sam neovlašćeno upao u njegov posed.

- Uselio je neku ženu sa dvoje dece i razvalio jedan zid, odnosno od mog prozora napravio vrata, postavio najlon i s druge strane stana počeo da zida nekakve apartmane.

- Nakon mesec dana sam uspeo da ponovo uđem u svoj stan, ali sada nemam nikakav dotok svetlosti, jer, tik iza mojih prozora niče nelegalna gradnja, odnosno produžetak zgrade, za šta ne postoje nikakve građevinske dozvole - rekao je Siljanovski.

Svoju verziju ove bizarne priče ima i Miroslav Drašković. On tvrdi da je nekretnina njegova, da ima uredne papire, vlasništvo, kupoprodajni ugovor i da je njegov posed nevlašćeno otet.

- Ja sam sa Miljkom Filipovićem sklopio ugovor o kupoprodaji u maju 2010. godine u kome je on prodavac-investitor, a ja kupac.

- Isplatio sam mu stan u celosti, a nekoliko dana kasnije potpisali smo i ugovor o izgradnji aneksa zgrade u kome sam ja suinvestitor zgrade sa dvorišne strane - rekao je Drašković za Večernje novosti.

Suinvestitor Drašković napominje da su njegovi ugovori overeni u sudu i da ima primopredajni list, što sa Siljanovskim nije slučaj. On je uveren da je Vojdin falsifikovao saglasnost investitora da sam završi izgradnju stana.

Čiji je stan u zgradi, s kim je sklopio ugovor o kupoprodaji, od koga je uzeo novac za nekretnine na prvom spratu ulice Južni bulevar 128, može da odgovori samo investitor, do koga je nemoguće doći.

Ko ima pravo na stan će odlučiti Prvo osnovno javno tužilaštvo, gde je slučaj "Filipović-Siljanovski-Drašković" dospeo nakon međusobnih tužbi i prijava.

Miljko Filipović, koji je i odgovoran za ujdurmu u ulici Južni bulevar 128, zbog malverazacija sa stanovima je već bio u zatvoru.

Protiv njega je, navodno, podneto na desetine krivičnih prijava zbog višestruke prodaje istih stan nezvršavanja nekretnina koje su kupci platili.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan1

    2. mart 2017 | 23:09

    Isti slucaj sa mnom kupio stan od 34 m platio 42900 evra tri vlasnika tog stana tj isti stan prodat 3 puta,uselio se onaj koji je prvi sklopio ugovoor,e srbijo,lopova koliko hoces!

  • Marija

    2. mart 2017 | 22:34

    Klasična priča u Bg i u jednoj banani od države. Otvorite oči kad kupujete stan i platite advokata koji će vam sve proveriti.

  • goga

    3. mart 2017 | 00:12

    Da ima pravog zakona nikome to nebi palo na pamet da radi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA