Mali: Surčin je danas jedno veliko gradilište (FOTO)

- Ove dve osnovne škole nemaju sale i deca umesto da se igraju loptom, provode vreme ispred računara. Veoma nam je važno da te stvari menjamo - rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali prilikom obilaska osnovne škole "Stevan Sremac” u Dobanovcima i "Dušan Vukasović Diogen” u Bečmenu

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je danas opštinu Surčin, i obišao osnovne škole "Stevan Sremac” u Dobanovcima i "Dušan Vukasović Diogen” u Bečmenu, u kojima će tokom godine biti započeta izgradnja fiskulturnih sala, kao i nekadašnju zgradu doma zdravlja, koja će nakon adaptacije i renoviranja postati dom oštinskih javnih preduzeća.

Siniša Mali: Postavljamo spomenik graditeljima Novog Beograda!

Vesić obišao radove u Surčinu i najavio nova ulaganja vredna 90 miliona dinara (FOTO)

Gradonačelnik je, u društvu predsednika opštine Stevana Šuše i v. d. sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka, posetu započeo obilaskom škole "Stevan Sremac”, koju pohađa 682 učenika. U izgradnju fiskulturne sale biće uloženo 85 miliona dinara, a sala će biti površine 1.500 kvadratnih metara. Osnovnu školu "Dušan Vukasović Diogen” pohađa 460 đaka, a vrednost radova na izgradnji fiskulturne sale, površine 800 kvadrata, iznosi 45 miliona dinara.

Veliko je zadovoljstvo biti danas u Surčinu, gde smo sa predsednikom opštine definisali veoma važne projekte za vašu opštinu. Surčin je, poput Beograda i Srbije, jedno veliko gradilište. Video sam da se ovde radi vodovod, kanalizacija, trotoari i vrtići. Sve to pravi sliku Beograda i Srbije kakvu želimo da vidimo – rekao je Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je dodao da građani duguju zahvalnost predsedniku opštine jer je, prema njegovim rečima, on zaslužan za realizaciju ovih projekata.

Ove dve osnovne škole nemaju sale i deca umesto da se igraju loptom, provode vreme ispred računara. Veoma nam je važno da te stvari menjamo. Ipak, ne smemo zaboraviti ni činjenicu da će za mesec dana 600 domaćinstava sa opštine Surčin biti priključeno na sekundarnu kanalizacionu mrežu. To obećanje datira još od prethodnih gradskih vlasti, a mi smo se uhvatili u koštac sa problemima i rešavamo ih – ocenio je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Mali je precizirao da će zgrada u kojoj se trenutno nalaze opštinske institucije biti adaptirana u vrtić, koji će moći da primi 250 mališana.

– Bavimo se stvarima koje su važne za svakodnevni život. Svaki stanovnik rubnih delova Beograda mora da ima isti status kao ljudi sa Vračara ili iz drugih centralnih opština. Po mom mišljenju, Surčin je opština sa najvećim potencijalom, s obzirom na izgradnju obilaznice i novih mostova. Predsednik opštine me je upoznao sa još nekim projektima koji su planirani za narednu godinu i ubeđen sam da ćemo korak po korak uspeti da promenimo Surčin i Beograd nabolje – zaključio je Mali i dodao da je ove godine Opština Surčin, u vidu kapitalnog budžeta, dobila dodatnih 50 miliona dinara dok je za narednu godinu obećao još više.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Predsednik opštine Stevan Šuša je podsetio prisutne na velike projekte koje Surčin trenutno radi.

-Zajedno sa republikom gradimo most kod Umke, ali i novi most kod Bariča. Gradi se novi auto-put, kao i pristupne saobraćajnice, ali i čistimo kanal Petrovac u dužini od 26 kilometara. U Surčinu se radi kanalizacija, put Petrovičić–Bečmen, trotoari u Surčinu, Jakovu i Boljevcima, a domovi kulture u Boljevcima i Dobanovcima se rekonstruišu. U Dobanovcima će u sklopu doma kulture, gde je nadograđen jedan sprat, postojati uslovi za vrtić. Imamo 450 mališana koji ispunjavaju uslove, a nismo uspeli da im obezbedimo mesto u vrtiću do sada – rekao je Šuša.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA