Autizam nije bolest, već drugačiji pogled na svet: Beograd se večeras plavi u znak podrške osobama sa autizmom

Prema statistikama organizacije "Autizam Evropa" danas jedno od 100 dece ima autizam

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Defektolog-OLIGOFRENOLOG

    02. april 2017 | 12:35

    Sa decom sa autizmom pre svega treba da rade defektolozi koji su i skolovani za rad sa decom sa posebnim potrebama, ali posto je kod nas sve tako kako jeste-bez smisla i reda, pa su deca u skolama gde ne mogu da rade na svojim sposobnostima i sa njima "rade" ucitelji koji nisu kompetentni to je veliki problem.INKLUZIJU UKINUTI I OMOGUCITI DECI DA RAZVIJAJU SVOJE SPOSOBNOSTI ! Defektolozi bez posla, cemu onda fakultet?

  • Nikola

    02. april 2017 | 08:23

    Ako je autizam samo drugačiji pogled na svet, zašto onda ljudi sa autizmom najčešće nisu u stanju da kontrolišu svoje telo. A da, zato što autizam nije samo drugačiji pogled na svet već nešto mnogo složenije. Autizam je ograničenje određenih delova tela na koje pojedinac ne može da utiče.

  • Peca

    01. april 2017 | 23:49

    Nazalost ova drzava se seti dece i osoba sa posebnim potrebama samo kada im trebaju za neku propagandu! Pomoc koju dobijaju je nedovoljna,papirologija koja nas roditelje prati svake godine (a zna se da je stanje takvo kakvo jeste celog zivota i da nema potrebe za dodatnim maltretiranjem i dokazivanjem), uslovi u kojima borave kako deca,tako i odrasle osobe,radno vreme takvih ustanova...da ne nabrajam dalje...i sama pomisao sta ce biti sa njima kada roditelji jednog dana preminu...da li uprosascavati zivote brave i sestara i njih ubaciti u ove brige kao da im je malo sto su celo detinjstvo mozda zrtvovani zarad pruzanja boljih uslova i davanja vece paznje detetu koje ima problem,itd...jednom recju-ova drzava jednostavno ignorise ovaj problem na svakom nivou i u svakom segmentu zivota osoba sa autizmom,njihove porodice i sve sto oni prozivljavaju. To vazi i za sve organizacije koje dobijaju novac za poboljsanje uslova zivota osoba sa autizmom jer to zavrsi u njihivim dzepovima,to vazi i za "kraljevsku porodicu", to vazi nazalost da smo prepusteni sebi i svojij snalazljivosti. Bas nikakvu pomoc nemao,nebitno je da li je nivcana,da li je mozda potrebno oslobiditi roditelja od rada jer te osobe samostalno ne mogu ziveti ili im bar skratiti bar radno vreme kako bi stigli da na vreme dodju po svoje dete kada se zavrsi radno vreme institucija koje se brine o toj deci i osobama,da li ...bilo sta uraditi da se nama bar malo olaksa zivot. Najlakse je organizovati ovakvz stvar i misliti da su uradili svoje. Neka kopiraju i u ovome njihove zemlje idole,kada vec teze da ih slede! A te osobe su pune ljubavi koja je jednaka svakog dana,to su osobe koje znaju samo da vole i koje zasluzuju bar malo paznje koja bi im olaksala stanje u kojem se nalaze ne svojom krivicom. Drzavi javi se i pokazi zelju da svakog dana pomognes i ublazis problem i dece i porodicama koje se same bore sa ovim stvarima i svakodnevnim problemima na koje nailaze!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA