"Beograd bez barijera" osvojilo treću nagradu

Na više od 200 lokacija, ispred Stambenih zgrada, realizovali postavljanje rampi za osobe sa invaliditetom i na taj način omogućili nesmetano kretanje naših sugrađana

  • 0

Javno preduzeće "Gradsko stambeno" sa projektom "Beograd bez barijera" osvojilo je treću nagradu na takmičenju za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno preduzeće koju već deceniju dodeljuje Privredna komora Srbije. Gradsko stambeno preduzeće je jedino javno preduzeće koje je svojom posvećenošću i zalaganjem pokazalo da mu je mesto u najužem izboru za ovu prestižnu nagradu.

Priznanje na ovom konkursu osvojili su sa projektom "Beograd bez barijera", kroz koji je na preko 200 lokacija, ispred Stambenih zgrada, realizovano postavljanje rampi za osobe sa invaliditetom i na taj način omogućeno nesmetano kretanje naših sugrađana, a sve to bez dodatnih izdvajanja novčanih sredstava stanara. Realizacija projekta se nastavlja i u narednom periodu u kom će JP "Gradsko stambeno" postaviti još sto rampi.

Foto: Promo Foto: Promo

JP "Gradsko stambeno" ističe da je ovo jedna u nizu akcija koju su pokrenuli sa ciljem unapređenja svakodnevnog života naših sugrađana.

- Ovo priznanje nam je potvrda da se sve više uviđaju naši napori kako bismo, ne samo zadovoljili naše korisnike, već i prevazišli njihova očekivanja. U tome uspevamo zahvaljujući reorganizaciji i racionalizaciji poslovanja našeg preduzeća, a sve u korist poboljšanja života naših sugrađana - istakao je Nikola Kovačević direktor JP "Gradsko stambeno".

Finalisti ovog prestižnog takmičenja u kategoriji srednjih privrednih društava bili su: Rudnik i flotacija Rudnik iz Rudnika,sa projektom rekonstrukcije Doma kulture, Heineken Srbija, Hyatt Regency i JP „Gradsko stambeno“ iz Beograda. Kao finalist ovog 6 meseci dugog konkursa JP "Gradsko stambeno" bilo je domaćin članovima tima Privredne Komore Srbije za društveno odgovorno poslovanje.

Tom prilikom su pored predstavljanja projekta "Beograd bez barijera" i celokupnog poslovanja, predstavili i projekat "Napredna zgrada". Kroz projekat je urađeno ugrađivanje ekološkog led osvetljenja koje štedi zajedničku električnu energiju i time znatno smanjuje račune korisnika, a koje je do sada postavljeno na preko 2000 adresa.

Foto: Promo Foto: Promo

Tu je i edukativna predstava "Lift nije igračka" koja je najmlađim korisnicima na njima prihvatljiv i zanimljiv način objašnjava pravilno korišćenje lifta, jer je bezbednost najmlađih prioritet. Takođe, predstavili su se i članovima žirija na trećem sastanku 31. marta 2017. godine, u čijem su sastavu bili predstavnici Privredne komore Srbije, Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstva privrede, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Javnog medijskog servisa Srbije i civilnog sektora.

- Realizacije svih naših projekata imaju za cilj poboljšavanje niva kvaliteta života naših sugrađana i doprinos podizanju nivoa svesti i očuvanja životnog okruženja i sredine. Čast nam je i zadovoljstvo je što smo tokom takmičenja koje je trajalo pola godine, odabrani u konkurenciji od čak 50 uspešnih preduzeća iz cele Srbije kao jedino javno preduzeće i za svoj trud nagrađeni ovom zaista prestižnom nagradom - istakao je Nikola Kovačević i dodao:

- Takođe ovom prilikom želimo da se zahvalimo na osvojenoj trećoj nagradi, kao i da se zahvalimo Vama našim korisnicima na iskazanom poverenju kao i na pruženoj podršci u realizaciji akcije "Beograd bez barijera".

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA