O sjajnim maturantima Pete beogradske gimnazije priča cela Srbija: Oni žele samo ovog fiću. Crvenog fiću. I za to imaju SAVRŠEN razlog!

Na njegovom retrovizoru vise bokserske rukavice i gusarska zastava, a na komandnoj tabli nalazi se grančica veštačkog cveća i velika zelena detelina

  • 10

Đaci Pete gimnazije osmislili su najelegantniju beogradsku maturu ikada. Maturske večeri se odigravaju u junu, ali ovo je defintivno pobednička priča.

 

Ako se spremate za maturu, ovo je mesto gde možete dobiti haljinu: Genijalan potez Beograđanki (FOTO) (VIDEO)

 

Sigurno ste u okolini Tašmajdanskog parka zapazili lepo sređenog crvenog Fiću. 

 

Na njegovom retrovizoru vise bokserske rukavice i gusarska zastava, a na komandnoj tabli nalazi se grančica veštačkog cveća i velika zelena detelina. 

 

Mladen Radović, poznatiji kao Đombada, vlasnik je ovog Fiće. Njega svi znaju kao mornara i pravnika, momka koji trči, vežba, kuva, juri po pijaci i uvek je spreman na to da pomogne svima.

 

Ovaj Beograđanin je iza brisača zatekao poruku pisanu elegantnim ženskim rukopisom.

 

- Poštovanje, da li biste bili ljubazni da pozovete ovaj broj. U pitanju je iznajmljivanje Fiće za potrebe svečanosti - pisalo je na poruci.

 

I, naravno, Mladen je pozvao napisani broj, a mi u potpunosti prenosimo njegove reči.

 

Foto: Wikimedia/Dickelbers

Foto: Wikimedia/Dickelbers

 

- Zdravo. Ovde vozač crvenog Fiće. Ostavili ste mi papir na brisaču, nadam se da se niste uštinuli usput. Hoće to da ispadne - rekao je Mladen.

 

- Ijaooooo, super! Javili ste se, ladno! Hvala.

 

- A već sam mislio da piše: "Molimo vas, pomerite vaše vozilo... Ili... Dođi u 12:00 ispred bioskopa Evropa i ponesi oružje, ako si čovek!" Kako se ne bih javio na tako divan predlog, još ženski rukopis...

 

- Kako ste znali da je ženski rukopis?

 

- Pa, vidi se. Opušteno. Gledam ponovo Šerloka Holmsa, pa sam u tripu. Da pogađam, po glasu bih rekao da ti je još rano za svadbu, dakle nije to, nego verovatno rođendan, ali to je malo previše. Pre će biti matura? Pošto je list sveske zakačen, škola znači, stariji razred, nema linija, rukopis ispisan...

 

- Uau!

 

- 'Ajde, nije ni tako teško! Ali! Kakvi ste carevi! Ko je došao na tu sjajnu ideju da ide fićom na maturu!?

 

- Hoće celo odeljenje da iznajmi Fiće i da tako idemo na maturu. Namerno hoćemo zbog ovih što će da dođu džipovima, da im kontriramo.

 

- Zavidim vam, vi ste genijalci. I naše cure su iznajmile kostime iz narodnog pozorišta sa sve razrednom. One bile lepotice, mi smo bili zverovi. SUPER IDEJA! Evo vam ključevi ODMAH!.. Brzine idu u H!

 

- Molim?

 

- A, da! Ništa, vi još ne vozite, zaboravih. Peta gimnazija, pretpostavljam?

 

- Da, da. Kako ste...

 

- Mamma mia! Pod jedan, u komšiluku je, a pod dva... Gimnazija još uvek, koliko mogu da primetim, stvara intelektualce, mediokriteti od kojekude ne bi ni došli na takvu ideju. Ono... Drvno i slično... Zar ne?

 

- Pa baš vam hvalaaaa! A koliko bi vam trebalo para za to?

 

- Pa ne znam, treba samo da ga ofarbam. I ovo malo da se ispegla napred i znak da mu nađem i to je to. A za kad vam treba? Kad vam je ta matura? Ja sam zaboravio kad pada taj praznik.

 

- Krajem juna...

 

- Ah, pa do tada ima i tehnički da prođe, opušteno.

 

- I koliko da vam mi platimo za vožnju?

 

- Šta da mi platite? Koliko JA VAMA treba da platim da mi ispunite želju da idem Fićom na veliku maturu? EJ! LADNO! Hajat, jel tako?

 

- Jeste... Izvinite, smem nešto da vas pitam? Ne morate da odgovorite ako nećete...

 

- Može...

 

- Jeste li vi možda policajac?

 

- Hahahha! Nisam, nisam... Samo.. I ja sam završio gimnaziju..

 

- A je l' isto Petu?

 

- Ma kakvu Petu, Trinaestu... Bila jača, HA! Elem, i sam sam bio u Hajatu na maturi... Prošlog milenijuma, ako se ne varam. Uostalom, u Hajatu ćete biti najbolje primećeni sa kolonom Fića. Preporučujem da se ide preko Brankovog mosta, al' prvo niz Beogradsku, pa krug oko Slavije, svi da vas vide, pa onda na most... VI STE DUH I SIMBOL PRAVOG BEOGRADA! Kako si me obradovala, nemaš pojma...

 

- Jao, strava ideja! Baš ste srce..

 

- Srce!? Srce kao posebna vrsta poprečno prugastog mišića?

 

- Eh sad! Ne to! Srce kao... Pravo srce! Ćaooo, Hvala vaaaam!

 

- Ćao...

 

Pravo srce.. Pa, pravo, naravno... Jok, licidersko ću da šetam među rebrima... Treba da vidi neko dete pa da mi se smeje.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Dnevno.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Суд

    11. maj 2017 | 11:55

    И ја сам 1977 на фићи имао боксерске рукавице.Само је наш био банана боја.Радио сам у Раковици 21 Мај као електричар са братом.Била је то лимузина за оно доба.Срећно.

  • Ђенка

    11. maj 2017 | 12:23

    Браво. Још има наде за нашу младост.

  • zorann

    11. maj 2017 | 12:36

    Da i to je Srbija i zato nikad nisam pomislio na iseljenje iako radim IT za strance. Divni ljudi su moja svakodnevnica jer tako hocu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA