Poslastičari obeležili krsnu slavu Spasovdan

Proslavi su prisustvovali predstavnici Gradske opštine Palilula i Gradske opštine Vračar, kao i Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda

  • 0

Paljenjem slavske sveće i presecanjem slavskog kolača, u restoranu "Romantičar" na Paliluli danas je Udruženje poslastičara Srbije obeležilo krsnu slavu - Spasovdan.

Centar Beograda zatvoren zbog Spasovdanske litije (MAPA)

Predstavnici Udruženja poslastičara su u saradnji sa Gradskom opštinom Palilula po prvi put organizovali i humanitarnu izložbu na kojoj je izloženo više od 30 torti.

Torte će nakon izložbe biti donirane dečijim bolnicama Tiršova i Institut za majku i dete, Gerontološkom centru, Prihvatilištu za odrasle, Sigurnoj ženskoj kući i OŠ "Dušan Dugalić" za decu sa specijalnim potrebama.

Domaćin slave i predstavnica Udruženja poslastičara Srbije Olgica Kovačević izrazila je zadovoljstvo što je baš ona ispred svojih kolega majstora svoga zanata domaćin današnje slave, ali i manifestacije koja je pre svega humanitarna.

- Sve torte i kolače pravili su i penzioneri, i aktivni i mladi, tako da nam je posebno zadovoljstvo što možemo da pokažemo svu lepotu i raskoš našeg zanata, koji, na žalost, polako izumire - istakla je Kovačević.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ona je posebno zahvalila opštini Palilula koja je preduzela organizaciju oko podele kolača i torti na svojoj opštini i tako da nekoga bar na trenutak obraduje.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako je istakla, današnjoj humanitarnoj izložbi odazvao se veliki broj kolega ne samo iz Beograda, već i iz Kruševca, Varvarina, Trstenika, Šapca, Paraćina, Vrnjačke banje i ostalih gradova Srbije.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Želja nam je da podstičemo mlade da se sa nama druže, da budu kreativni i humani, što je i poruka celog ovog skupa - naglasila je Kovačević.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Član veća opštine Palilula Dejan Srejić je ispred Gradske opštine Palilula čestitao slavu Udruženju poslastičara Srbije, dodajući da je opština Palilula uvek podržavala akcije humanitarnog karaktera i da će ubuduće nastaviti da ih podržava na čelu sa predsednikom opštine Aleksandrom Jovičićem.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Proslavi su prisustvovali predstavnici Gradske opštine Palilula i Gradske opštine Vračar, kao i Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA