≫ 

Budućnost je stigla na Obilićev venac: Stanovnike će električni autobusi voziti do kućnog praga!

U mini električnim autobusima moći će da se smesti šest osoba

  • 4

Radovi na Obilićevom vencu pretvorili su ovaj deo grada u pešačku zonu. Kako bi život stanovnika tog dela grada bio olakšan, po šetačkoj štrafti uskoro će saobraćati i tri električna autobusa, najavili su nedavno čelnici grada, prenose "Večernje novosti".

ELEKTROBUSI KONAČNO STIGLI U BEOGRAD: Evo na kojoj liniji će saobraćati (FOTO)

- U mini električnim autobusima moći će da se smesti šest osoba - ističe glavni gradski urbanista Milutin Folić. - Vozila će sugrađane koji žive u tom delu Starog grada prevoziti od saobraćajnica do ulaza u kuće i zgrade. Moći će da prime osobe sa invaliditetom, a imaće i veliki prtljažnik, kako bi žitelji, koji se vraćaju sa pijace ili iz prodavnica, mogli tu da smeste kese i torbe. Vozači mini-autobusa biće u obavezi da pomognu svima da uđu, ubace prtljag. To će im olakšati kretanje po pešačkoj zoni, pošto će vozila stalno kružiti.

Folić tvrdi i da ideja o mini elekteričnim autobusima koji saobraćaju po pešačkoj zoni nije naswtala posle pobune žitelja Varoš kapije zbog širenja pešačke zone, sa zamerkom da pešaci nisu maratonci.

- Ideja o mini autobusima postojala je i kada smo odlučili da sredimo Obilićev venac i proširimo prostor za pešake. Ovakva vozila postoje i u drugim svetskim metropolama i saobraćaju po pešačkim zonama.

Gradski urbanista navodi i da ploče kojima je nova štrafta popločana neće biti oštećene kretanjem vozila, pošto su napravljena od lakih materijala i u njima neće biti mnogo putnika. Tako će se ulica očuvati, a oni koji ne mogu d apešače dugo imaće mogućnost da se lako prevezu do kućnog praga.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    9. jun 2017 | 09:12

    Profesor je genije. Radio nam je vantelesnu,dobismo blizance iz prvog pokušaja. Veliki pozdrav,za Velikog čoveka

  • Dejan

    9. jun 2017 | 10:45

    A sta je sa nama na periferiji ... mi smo gradjani treceg reda ... sa autobusima bez klime .. prljavim , smrdljivim i mi valjda imamo pravo na malo bolje uslove ipak je ovo i nas grad kada uzimaju novac za modernizaciju isto placamo ????

  • Dejan

    9. jun 2017 | 10:49

    Cija buducnost a sta je sa ostalima van centra ???? .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA