≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potresna potraga za nestalim Arijanom (6) u Nemačkoj: Danas 800 službenika pretražuje teren

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedina bojazan jeste to što se dečak možda nalazi u šumi za koju se navodi da je prepuna vukova

  • 0
Nemačka, Arian Foto-kolaž: Markus Hibbeler / AFP / Profimedia, Polizei

U prošlu nedelju uveče nestao je i mali Arijan (6) iz Bremerverdea u Donjoj Saksoniji. Broj tragača koji se uključio u potragu veći je neko ikada do sada.

"Tokom noći nije bilo novih saznanja", kaže portparolka policije Sara Mehnen za RTL. Zbog toga će u nedelju ponovo oko 800 službenika biti angažovano u potrazi za dečakom - više nego ikad ranije!

"Takva masovna potraga u obliku lanca ljudi meni lično nije poznata, da je već bilo takvih slučajeva, i to čini celu stvar veoma posebnom", objašnjava portparolka policije.

Uključeni su pripadnici vatrogasne brigade, tehničke pomoći, spasilačkih ekipa i vojske. Pored ukupno 1200 učesnika, za potragu po močvarama i močvarama koristi se i deset bespilotnih letelica, konjička jedinica, pa čak i amfibijska vozila. Čak i jedno vozilo na vazdušnom jastuku je uključeno.

Akcija je počela u 9 časova u Kranenburgu, nekoliko kilometara severno od Elma. Ovo je oblast "na kojoj je u poslednjih nekoliko dana pronađena većina tragova", objašnjava portparolka policije Mehnen za RTL.de.

Arijan je nestao u ponedeljka uveče. Dečak sa autizmom je neprimetno napustio roditeljski dom. Od tada stotine hitnih službi pretražuju rodni grad i okolinu šestogodišnjaka.

Službe Hitne pomoći su u nedelju uveče ponovo tragale za Adrijanom koristeći takozvanu tihu strategiju. Prema navodima policije, o tome je razgovarano sa stručnjakom za autizam.

Prethodno je, između ostalog, puštana glasna muzika i  vatromet jer bi se to dečaku dopalo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA