≫ 

Opština Palilula poziva građane da uzmu učešće u okviru umetničkog projekta Outings koji organizuje Francuski institut u Srbiji

Učešće u radionicama koje će se održavati od 10. do 14. jula je besplatno, a učesnici moraju biti punoletni građani i prijavom se obavezuju da budu prisutni na obe radionice

  • 0

Francuski institut u Srbiji, u saradnji sa Galerijom Matice srpske iz Novog Sada i beogradskom opštinom Palilula organizuje otvoreni poziv za radionice u okviru umetničkog projekta Outings.

Outings projekat nastao je angažovanjem francuskog umetnika Julien de Casabianca u želji da dela iz muzejskih kolekcija učini dostupnim građanima koji nemaju često priliku da borave u muzejima.

Projekat se sastoji iz dve radionice u okviru kojih će učesnici zajedno sa umetnikom vršiti odabir likova sa slika iz kolekcije Galerije Matice srpske, koje će umetnik fotografisati, da bi ih uz poseban postupak štampanja uvećao radi apliciranja na zgrade koje se nalaze na teritoriji opštine Palilula.

Tom prilikom svaki učesnik moći će da odabere ličnost sa jedne slike i ukrasi jednu palilulsku zgradu. Pored dvadeset zgrada koje će na taj način postati svojevrsna izložba na otvorenom, Palilulu će krasiti i jedna freska približnog formata od 15x7 metara.

Učešće u radionicama koje će se održavati od 10. do 14. jula je besplatno, a učesnici moraju biti punoletni građani i prijavom se obavezuju da budu prisutni na obe radionice.

Prijavljivanje i pitanja na mail: branislav.glumac@institutfrancais.rs.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA