Ovako će izgledati novi carinski terminal u Beogradu (FOTO)

U nastavku parcele od pet hektara predviđeno proširenje Carinarnice i parking prostora za 250 mesta namenjenih kamionima i oko 150 mesta za automobile

  • 0

Gradski menadžer Goran Vesić i direktor "Parking servisa” Andrija Čupković prisustvovali su danas početku radova na proširenju postojećeg Logističkog centra u okviru Međunarodnog carinskog terminala na Novom Beogradu.

Počela sa radom garaža na Obilićevom vencu (VIDEO)

Beograd 13. jula dobija partnera za deponiju u Vinči

Vesić je istakao da će se novi Logistički centar prostirati na osam hektara i opsluživaće veći broj kamiona koji dolaze i carine se u Beogradu.

-  Izgradnjom novog objekta od 840 kvadratnih metara omogućiće se špediterskim preduzećima da dobiju nove kancelarije i da rade u neuporedivo boljim uslovima nego do sada. A u isto vreme rešavamo i problem sa protokom teretnih vozila u centru prestonice - istakao je gradski menadžer.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je najavio da je u nastavku parcele od pet hektara predviđeno proširenje Carinarnice i parking prostora za 250 mesta namenjenih kamionima i oko 150 mesta za automobile.

Takođe, predviđena je izgradnja dva carinska magacina i nove carinarnice, a sa ciljem da se na ovom prostoru obavlja veći deo posla carinjenja za kamione koji dolaze u Beograd. Ovo je važno da bi se i dalje smanjivao broj teretnih vozila u centru grada, zbog čega je prošle godine i doneta odluka koja zabranjuje kretanje tih vozila po centralnim ulicama. Iz istog razloga se i Carinska ispostava preselila iz Luke Beograd u Blok 43 na Novom Beogradu. Takođe, primetan je manji broj teretnih vozila u Karađorđevoj ulici koja tom i sličnim trasama mogu da se kreću samo sa posebnom dozvolom, posebno ako se uzme u obzir da je, u međuvremenu, napravljen i Pupinov most koji omogućava kretanje kamiona obilaznim putevima - istakao je Vesić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Čupković je dodao da su špediteri ranije poslovali u neuslovnim barakama i da se izgradnjom novog logističkog objekata podiže nivo usluga, što je tendencija "Parking servisa” za sve korisnike i u narednom periodu.

On je podsetio da je sličan objekat od 1.000 kvadratnih metara za špeditere podignut pre dve godine, kao i 75 novih parking mesta za kamione koji su u funkciji.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

- Ovaj prostor je veoma važan za grad Beograd, jer smo njime izmestili gotovo kompletan kamionski saobraćaj iz srpske prestonice - ukazao je Čupković.

Direktor Logističkog centra Predrag Marković ukazao je da je Međunarodni teretni terminal na Novom Beogradujedan je od najmodernijih u regionu i svakako najveći temiinal tog tipa u Srbiji kroz koji dnevno prođe više od 500 kamiona.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA