Rekonstrukcija parka Ušće u potpunosti će izmeniti izgled tog dela grada (FOTO)

Gradonačelnik je za sledeću godinu najavio početak radova na izgradnji gondole koja će povezati park Ušće sa Kalemegdanom

  • 4

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević obišli su danas početak prve faze radova na rekonstrukciji parka Ušće, koji obuhvata 88 hektara od Brankovog mosta do hotela "Jugoslavija".

Beograd postaje evropski centar: Gradnja pasarele kreće sledeće nedelje, a gondole na proleće!

Mali je istakao da je ovo najveći projekat koje je "Zelenilo – Beograd" radilo od svog osnivanja 1929. godine, a koji je izradio jedan od najvećih svetskih arhitekata Jan Gel.

Foto: beograd.rs

Novi park će biti podeljen u sedam zona koje će, između ostalog, biti posvećene umetnosti, muzici i nauci, istakao je Mali i dodao da će ta rekonstrukcija u potpunosti izmeniti izgled ovog dela Beograda.

Foto: beograd.rs

Ovo je možda najlepši, ali i jedan od najzahtevnijih projekta koji se trenutno izvodi u našem gradu. Na celom prostoru biće podignut veliki broj igrališta za decu i zabavu, teretana na otvorenom, muzički i naučni delovi sa svojim sadržajem. Takođe, radiće se staze za trčanje i vožnju biciklom, a ceo projekat biće završen u naredne dve do tri godine. Tada će Beograđani od sadašnjeg zapuštenog i praznog prostora dobiti novi i pun sadržaja prostor po uzoru na Central park u Njujorku ili park Gorki u Moskvi, i u koji će sa zadovoljstvom da dolaze i provode svoje slobodno vreme – najavio je gradonačelnik.

Foto: beograd.rs

On je za 20. oktobar najavio završetak radova na stazi Umetnost, jednoj od pet primarnih staza u parku, kada je predviđeno i otvaranje rekonstruisanog Muzeja savremene umetnosti, pod pokroviteljstvom Vlade Srbije.

Foto: beograd.rs

Gradonačelnik je za sledeću godinu najavio početak radova na izgradnji gondole koja će povezati park Ušće sa Kalemegdanom, takođe i postavljanje velikog jarbola i panoramskog točka, kao još jedne u nizu turističkih atrakcija u srpskoj prestonici, po uzoru na svetske turističke centre.

Foto: beograd.rs

Takođe je podsetio da će se izgardnjom novog mosta preko Save, na mestu Starog savskog mosta, izgradnjom gondole i rekonstrukcijom parka Ušće i ovaj deo grada spustiti na naše dve reke.

Foto: beograd.rs

Mali je dodao da će kej uz reku ostati nedirnut, kao i sami splavovi, ali čiji će rad biti regulisan posebnim pravilnikom naredne godine, čime će se uvesti red i u tu oblast.

Foto: beograd.rs

U prvu fazu rekonstrukcije, koja će trajati do 15. novembra ili 15. decembra, u zavisnosti od vremenskih uslova, biće uloženo više od 200 miliona dinara – zaključio je gradonačelnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dobrivoje

    24. avgust 2017 | 18:25

    Sve je to lepo gradonacelnice, ali pogledajte malo i novobeogradske ravne krovove. Ljudima pada kisa u stanove.

  • juga

    24. avgust 2017 | 15:30

    A gomila sala koja se vidi pre mi lici na Peru zderu nego na obezbedjenje,kao da gleda gde je kiosk sa pljeskavicama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA