Mali: "Čistoća" je dokaz da se u Beogradu dešavaju pozitivne promene (FOTO)

Mali je podsetio da je „Čistoća” 2013. godine bila na ivici propasti, a da je situacija danas izuzetno dobra

  • 10

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas JKP „Gradska čistoća” i tom prilikom istakao da je stanje u kojem se to preduzeće nalazi dokaz da se u Beogradu dešavaju pozitivne promene.

Aci filozofu se isplatilo učenje: Više neće raditi na ulici, dobija novi posao!

Mnogi ga ismevaju, ali ne odustaje: Aca filozof radi u "Gradskoj čistoći", a uskoro će i do master diplome. Sledi - doktorat! (FOTO)

Događaju je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i direktor JKP "Gradska čistoća" Miroslav Bogdanović.

Mali je podsetio da je "Čistoća" 2013. godine bila na ivici propasti, a da je situacija danas izuzetno dobra.

Foto: Beoinfo

Kada se setim ovog preduzeća u vreme kada smo preuzeli rukovođenje gradom, setim se propalih projekata poput podzemnih kontejnera, velikih kredita koji su uzimani, nenaplativih potraživanja i starih vozila koja su korišćena. Danas „Gradska čistoća” izgleda u potpunosti drugačije. Tu je skoro 100 novih vozila, a prema rečima zaposlenih, grad nikada nije bio čistiji. Delimično se sa tim slažem, ali sam siguran da rezultati mogu da budu još bolji – rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, iz godine u godinu zaposlenima u JKP „Gradska čistoća”, ali i ostalim radnicima beogradskog komunalnog sistema, biće sve bolje.

Foto: Beoinfo

– Kada vidite da u razgovoru sa radnicima ne pričamo isključivo o njihovim pravima, onda je jasno da je dostignut određeni nivo socioekonomskog dijaloga koji je neophodan. Njihova je želja da imaju što bolju opremu, kao i da se svakodnevno poboljšava kvalitet pruženih usluga. Razgovarao sam i nastaviću da razgovaram sa radnicima naših komunalnih preduzeća, želim da znam kako razmišljaju i da li su zadovoljni – istakao je Mali i dodao da je aplauz koji je dobio prilikom ulaska u prostorije JKP „Gradska čistoća” zaista nalepši poklon za njegov 45. rođendan.

Foto: Beoinfo

On je zahvalio zaposlenima i menadžmentu, jer su od preduzeća koje je bilo na rubu propasti napravili stabilno preduzeće. Kada se preduzeće postavi na zdrave noge, naveo je gradonačelnik, tada ostaje prostor za delovanje na drugim poljima, kao što su povećanje ekološke svesti kod mladih ili značaj reciklažnih ostrva.

Ovaj obilazak peti je u nizu kada su u pitanju gradska komunalna preduzeća koja je gradonačelnik obišao, a u narednom periodu obići će još 12 preostalih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    25. avgust 2017 | 17:52

    Živim na Vračaru. Nikad prljavije.

  • zoran

    25. avgust 2017 | 18:16

    Lako je da dodjes u centar pa se hvalis kako je cisto ,zadji malo u napr.Zemun i okolo pa da vidis kako "ciste" cigani! 60- tih godina je grad bio cistiji nego danas mozemo i da se kladimo u to a jos kad bi citao primedbe stranaca mislim da biti s.mali bilo sto sta jasnije ! Zgozeni otpadom na sve strane , idi preko puta Hajata i td.i td.

  • Sumaher

    25. avgust 2017 | 19:08

    Uzas kako ciste. Pogledaj te zemun polje. Prljavo uzas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA