Kafić na Dorćolu precrtao gej čiča gliše ispred ulaza, zbog toga i dalje traje polemika na Fejsbuku (FOTO)

S druge strane table stajala je poruka "Sačuvajmo vrednost prave porodice" uz ilustraciju mame i tate i dvoje dece

  • 9

Fotografija koju je na Fejsbuk okačio bloger Aleksandar Lambros izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama. Naime, na slici se vidi ulaz u jedan dorćolski kafić i tabla iscrtana roze kredom. Nacrtan je par Čiča Gliša, koji se očigledno drži za ruke. I precrtan. Što bi značilo da je u kafić zabranjen ulazak gej parovima. 

BBC objavio prilog o "homofobiji u Srbiji": Evo šta ih je navelo na to

- A psi i Jevreji? - stoji kao komentar na fotku, koja je na društvenim mrežama žestoko isprovocirala liberalnu Srbiju.

S druge strane table stajala je poruka "Sačuvajmo vrednost prave porodice" uz ilustraciju mame i tate i dvoje dece.

U jednom komentaru se navodi da se tabla odnosi na zabranu ulaska "za zaljubljene, za slepe sa pratnjom, da je zabranjeno držanje za ruke...". "Šta njih briga ko koga voli i s kim ide u krevet", navodi se u drugom komentaru.

Autori su se ubrzo oglasili saopštenjem.

- U trenutku kada smo izneli lični stav o "manifestaciji", koja se održavala u našoj zemlji, shvatili smo da je deo ljudi u Srbiji zaista ugrožen. Radi se o onom većem delu naroda koji teži pravim vrednostima, koje su nam naši preci, trudeći se mukotrpno prenosili s kolena na koleno. Zahvaljujemo se medijima koji su prepoznali našu nameru i nisu učestvovali u javnom satanizovanju našeg paba. Živela Srbija! - navodi se u saopštenju paba.

Prema rečima Predraga Azdejkovića, gej aktiviste, fotografiju je napravio njegov prijatelj, stranac i okačio je na Fejs.

- Kaže da nikad u životu nije video tako otvorenu homofobiju kao u Beogradu. Fascinantno je da je neko imao hrabrosti da to uradi. Ja nisam video da ijedna LGBT osoba u Beogradu ima hrabrosti da, kao što je to uobičajeno u Berlinu, na primer, na svoj prozor ili vrata okači zastavu duginih boja, ali zato homofobi imaju hrabrosti da javno postave ovako nešto. I ne stide se toga, jer ih niko ne kažnjava - rekao je Predrag Azdejković.

On je naveo da je pab zbog ovoga prijavljen tržišnoj inspekciji, povereniku za zaštitu ravnopravnosti i da je podignuta krivična prijava.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sun

    27. septembar 2017 | 16:01

    Podrska za kafic.. privatna svojina.. covek placa porez itd.. i ima pravo da u svoje primi koga on hoce!!!!!

  • Ovan

    27. septembar 2017 | 18:32

    privatni objekat!!!I svaka mu cast

  • LightbringeR

    27. septembar 2017 | 19:13

    S druge strane table stajala je poruka "Sačuvajmo vrednost prave porodice" uz ilustraciju mame i tate i dvoje dece. Hahaha el to one porodice gde svaki dan citamo po naslovima da je muz prebio/ubio zenu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA