EPS STUB SRPSKE PRIVREDE: Otvoren Međunarodni sajam energetike u Beogradu

Milorad Grčić je za uspehe kompanije zahvalio vrednim radnicima EPS-a, koji odgovornošću prema državnoj kompaniji, pokazuju i odgovornost prema državi naglašavajući da je zato ponosan na zaposlene

  • 0

Najbolji pokazatelj uspešnog poslovanja "Elektroprivrede Srbije" je liderska pozicija među srpskim firmama na listi top 100 kompanija jugoistočne Evrope, rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS na otvaranju Međunarodnog sajma energetike u Beogradu.

EPS srpski lider u jugoistočnoj Evropi

- EPS je na osnovu rasta prihoda skočio sa 19. na sedmo mesto liste i najbolje se plasirao od svih kompanija iz Srbije, što je pokazatelj uspešnog poslovanja. Nastavićemo reorganizaciju u skladu sa politikom Vlade Srbije i ulaganja u modernizaciju svih delova sistema. Upornošću poslovodstva koje vodim završili smo revitalizaciju agregata A1 u HE „Đerdap 1“ i on će se sledeće nedelje vratiti u proizvodnju. Uskoro ćemo postaviti kamen temeljac za novi termo blok B3 u Kostolcu, prvi posle gotovo tri decenije – istakao je prvi čovek EPS-a.

Grčić je za uspehe kompanije zahvalio vrednim radnicima EPS-a, koji odgovornošću prema državnoj kompaniji, pokazuju i odgovornost prema državi naglašavajući da je zato ponosan na zaposlene.

- EPS je najveća i najvažnija energetska kompanija u Srbiji i jedan od stubova srpske privrede. Imamo odgovornost i prema 3,5 miliona naših kupaca i da bismo im bili bliži i ponudili bolјe usluge pokrećemo novi sajt, na kojem će moći da nađu sve odgovore koji su im potrebni – rekao je Grčić.

Mirjana Filipović, državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike rekla je da su energetske kompanije realizovale u prethodnim godinama veliki broj investicija u infrastrukturu, ali i uspešno restrukturirale poslovanje.

- Srbija je sad na zavidnom nivou što se tiče EPS-a, ali i ostalih kompanija – istakla je Filipović i dodala da je neophodno ulaganje u nove, obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost, ali da treba koristiti i resurse koje Srbija ima, kao što je uglja uz nove pametne tehnologije.

Međunarodni sajam energetike koji okuplja kompanije koje se bave električnom energijom, ugljem, naftom, ali i obnovljivim izvorima energije, otvoren je na Beogradskom sajmu zajedno sa sajmovima ekologije i urbanih pametnih tehnologija pod sloganom "Nova energija – pametni gradovi".

Na štandu EPS-a i u okviru pratećeg programa sajma, stručnjaci Elektroprivrede Srbije tokom trodnevne manifestacije predstaviće najvažnije projekte najveće srpske energetske kompanije.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA