Ako živite na Paliluli, i ovi ljudi vam pozvone na interfon - prijavite ih, odmah!

Ovo nije prvi put, a plašimo se ni poslednji, da se dešavaju ovakve vrste prevara

  • 3

Lažni humanitarci koji navodno sakupljaju novac kako bi izlečili "malog Lazara", traže "pomoć" na teritoriji opštine Palilula. Mnogi građani su prevareni, a neki su to i objavili na društvenim mrežama, kako bi upozorili svoje sugrađane na pojavu ovih prevaranata.

Prevaranti presreću Beograđane: Namame ih da učestvuju u "nagradnoj igri", a onda ih ostave bez dinara u džepu

Kako su svi osetljivi na decu, a naročito na bolesnu, ovi prevaranti se predstavljaju kao članovi humanitarnog udruženja koje prikuplja novčanu pomoć za lečenje deteta.

Pošto su stanovnicima Palilule pokazivali navodnu saglasnost Policijske stanice Palilula, i izdavali lažne priznanice na paraf blokovima, oni su verujući da je "malom Lazaru" potrebna pomoć, davali novac bez razmišljanja.

- Saglasnost za ovakve akcije ne daje policija, već je procedura komplikovana - objašnjava predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić, kako piše lobi-info.rs.

- Ovo nije prvi put, a plašimo se ni poslednji, da se dešavaju ovakve vrste prevara, stoga upozoravamo sve građane naselja na levoj obali da paze kome otvaraju vrata svojih domova, kao i da, ukoliko se bilo ko pojavi na njihovim vratima i tvrdi da uz saglasnost Policijske stanice ili opštine Palilula prikuplja pomoć, odmah pozove policiju.

- Svako ko zloupotrebljava tuđu nesreću, a pogotovo bolest i nesreću dece, zaslužuje da bude najstrožije kažnjen - poručuje Jovičić i nada se da će prevaranti biti otkriveni i završiti u zatvoru sa maksimalnim kaznama.

Daljinac

(Telegraf.rs/Foto: ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    6. oktobar 2017 | 11:55

    Hapsite ih odma

  • UnitedstatesofSerbia

    6. oktobar 2017 | 12:18

    Mobilni+slika + друштвене мреже+/ милиција = [ ]

  • Milica

    6. oktobar 2017 | 11:40

    I meni u opštini Rakovica zvone iz Crvenog krsta navodno traze pomoc za decu bez roditelja nemaju ovlacenja ni pečat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA