3 moćna razloga zbog kojih je nova pasarela kod Kalemegdana neophodna Beogradu (VIDEO)

Deo skulpture će u novembru biti dovezen iz Velike Britanije i postavljen na prostoru pored gradilišta

  • 2

Gradski urbanista Milutin Folić otkriva za Telegraf da će pasarela čija je izgradnja počela prošle nedelje, povezati Kalemegdan i Savsko šetalište nizvodno uz Beton halu. Ovo je deo gradske strategije iz projekta IME da se u Beogradu stvore uslovi da pešaci i biciklisti dobiju prioritet.

Dogovorena gradnja Nacionalnog stadiona od 60.000 mesta: Projektantima UEFA predstavljene lokacije! (FOTO)

Folić: Svi se ugledaju na Beograd, u njemu se danas mnogo kvalitetnije živi

Pored toga, ovo će biti i međunarodna kulturna atrakcija, jer su pasarelu projektovala dva svetski poznata umetnika: Ričard Dikon iz Velike Britanije i naš Mrđan Bajić u saradnji sa arhitektom Branislavom Mitrovićem.

Deo skulpture će u novembru biti dovezen iz Velike Britanije i postavljen na prostoru pored gradilišta, dok ne dođe vreme za finalno postavljanje na pasarelu na proleće.

Pasarela će napraviti i vezu parkinga sa Kalemegdanom, pa će posetioci konačno imati parking sa koga komforno mogu da stignu u najznačajniji prestonički park.

Izgradnju pasarele finansira Direkcija za građevinsko zemljište, dok je izradu same skulpture finansirala Delta fondacija. Izrada projekta pasarele je donacija CIP-a.

Pogledajte kako će to sve izgledati:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    6. oktobar 2017 | 15:35

    Jedan premoćan način zašto je ova pasarela zločin nad Beogradom.Zločin nad Kalemegdanom..još kada se doda ona žičara.Ovo je užas.Kod Kalemegdana se ništa ne sme graditi,a pogotovo ovako ružno.

  • Ko ja

    6. oktobar 2017 | 12:45

    E ovoga se opozicija nije prva setila...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA