Ako parkirate na uredno propisanom mestu, i ujutru zateknete havarisan auto, možete da uradite SAMO JEDNU STVAR (FOTO)

Traženje parkinga u Beogradu ravno je paklu, posebno u centru grada

  • 25

Parking je u celom Beogradu godinama unazad misaona imenica, predmet nerviranja i stresa, kako u centru, tako i u ostalim delovima grada. Mesta nikad dovoljno, a stanovnici užeg i šireg centra svakodnevno prolaze Golgotu kako bi svog četvorotočkaša bezbedno i propisno smestili negde, do naredne vožnje.

Na samo 20 kilometara od centra Beograda od 1. oktobra više ćemo plaćati parking

Pogledajte na šta liči parking kod Buvljaka nedeljom posle 17 časova (VIDEO)

Da li su ovo najjače tablice u Srbiji? Možda nije Bog, ali je umislio da je... (FOTO)

Mnogi se ne obaziru na znakove i obaveštenja, pa bez obzira na propise, parkiraju gde i kada hoće... ali, većina njih se ipak trudi da poštuije sva pravila, kako ne bi imali problem sa naplatom kazni, odnošenjem vozila i slično.

Kako u celom gradu, tako je i na Vračaru. Ipak, čitaoci su nam poslali i opisali jedan posve uznemirujuć prizor.

Foto: Telegraf

Prema njihovim rečima, u Sredačkoj ulici na Crvenom krstu, u subotu ujutru osvanuo je neprijatan prizor: havarisano vozilo stajalo je uredno parkirano na propisanom i obeleženom mestu, a zadnji deo automobila bio je potpuno havarisan.

Kako deluje, neko je samo prošao i "zakačio" parkiran auto, budući da su svi delovi oko parkiranog automobila, dakle isključena je mpogućnost da je neko dovezao tu već havarisan auto.

Foto: Telegraf

Prolaznici su u šoku zagledali sve to, fotografisali, i pitali se ko je odgovoran, i na koji način čovek koji je uredno platio parking JP Parking servisu može da naplati ovu štetu?

Pozvali smo Parking servis za odgovor.

Foto: Telegraf

- Na ulici nema osiguranja. U pokrivenim garažama postoji osiguranje koje pokriva manju štetu, jer u svakoj toj garaži ima video nadzor. Jedino nema u Pionirskom parku, ali i on je u planu da se pokrije kamerama sledeće godine. Dakle, ukoliko vas neko udari na parking mestu, nemate pravo ni na kakvu odštetu od Parking servisa, dok u garažama imate pravo - rečeno je za Telegraf.rs u Parking servisu.

Dakle, ako, "da ne čuje zlo", zateknete ovaj prizor, jedino vam preostaje da pozovete policiju da izvrši uviđaj, i eventualno podnesete priavu protiv NN lica.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joj

    10. oktobar 2017 | 23:18

    Ako je uredno platio parking onda je nepošteno da nema pravo na nadoknadu štete, jer je ovde očigledno gde je do havarije došlo. Savesni građani bi trebalo da budu zaštićeni.

  • dago1

    10. oktobar 2017 | 20:30

    I ako je neko vidio nesto nece prijaviti.

  • Romanus

    10. oktobar 2017 | 21:21

    Došlo se do ove situacije jer su poceli da zidaju zgrade na placevima gde je zivela 2 ili 3 porodice a sada 15 i vise. Zgrade ili nemaju garazu ili jos cesce nemaju dovoljan broj parking mesta... Nazalost nema sistemskog planiranja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA