≫ 

Obnovljeno još jedno dečje igralište na Vračaru (FOTO)

Za obnovu igrališta iz budžeta Grada Beograda izdvojeno nešto manje od šest miliona dinara

  • 5

Mališani sa opštine Vračar dobili su još jedno obnovljeno dečje igralište koje se nalazi između ulica Mileševcka, Hadži Ruvimova, Požarevačka i Tomaša Ježa, a prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića to je 40. dečje igralište koje je od početka ove godine obnovljeno na teritoriji grada Beograda.

Da li ste podlegli "šerentingu": Prvi zub, prva reč, uživanje u bazenu, neki roditelji ne biraju šta objavljuju kad su deca u pitanju

- Ovde je postojalo dečje igralište koje je imalo dva rekvizita koja nisu baš bila u najboljem stanju. Mi smo sada ovo igralište rekonstruisali po svim standardima po kojima radimo dečja igralište na teritoriji grada Beograda - rekao je Vesić novinarima.

Istakavši da je za obnovu igrališta iz budžeta Grada Beograda izdvojeno nešto manje od šest miliona dinara, on je naveo da su radovi podrazumevali postavljanje novih rekvizita, gumene podloge, klupa...

Vesić je rekao da je uređenje igrališta urađeno u saradnji sa stanarima okolnih zgrada koji su izneli svoje predloge za odabir rekvizita i mobilijara.

- Reč je o participativnom urbanizmu, kako kaže struka, a ja to zovem narodni urbanizam, jer pitamo narod kakav park želi u svom okruženju - naveo je Vesić i naveo da su za poslednje tri i po godine na Vračaru uređena četiri dečja igrališta, sedam skverova i tri sportska terena.

Foto: Promo

- Ovo je 40. dečje igralište koje smo od početka ove godine obnovili na teritoriji grada Beograda, a do kraja godine uradićemo još 17 - rekao je Vesić i naveo da Grad Beograd, osim malih dečjih igrališta i urbanih džepova, radi i velike parkove.

U toku je prva faza rekonstrukcije parka Ušće, a vrednost tih radova je oko 240 miliona dinara, rekao je Vesić.

- To je zaista veliki projekat koji će se raditi i naredne dve godine, a kada bude završen park Ušće će postati najveći uređeni park na teritoriji Beograda - podvukao je gradski menadžer. Osim toga počela je i rekonstrukcija Gradskog parka u Zemunu, naveo je on i dodao da je to takođe veliki park čija rekonstrukcija neće biti završena ove godine.

Foto: Promo

- Takođe, počela je i rekonstrukcija Pionirskog parka, koji je specifičan zbog zaštićenih vrsta biljaka - istakao je Vesić.

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković je rekao da je ovo peto obnovljeno dečje igralište na teritoriji te opštine.

- Obnovom ovog igrališta mališani sa Vračara dobili su još jedno igralište gde mogu da se igraju - rekao je on i izrazio nadu da će na uglu između Timočke i ulice Jovana Rajića uskoro biti otvoreno i šesto obnovljeno dečje igralište na Vračaru.

Foto: Promo

Osim dva rekvizita koja su već postojala na igralištu, za mališane je postavljeno još sedam novih tako da im je sada na raspolaganju raketa, multufunkcionalni rekvizit-dvorac, penjalica, ljuljaška, dve klackalice, vrteška i dve njihalice.

Pored površina za decu, planiran je i prostor za boravak i odmor njihovih pratilaca sa adekvatnim pratećim mobilijarom. Postavljeno je devet novih klupa i tri đubrijere.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 038

    17. oktobar 2017 | 18:23

    Po HILJADITI put pitam,DA LI DECA IZ UNUTRASNJOSTI TREBA DA SE IGRAJU ILI SAMO BEOGRADSKA DECA.Ovo je stvarno bruka i sramota posle se pitaju beogradjani zasto se svi sele u taj bg

  • Dragoslav peric

    17. oktobar 2017 | 18:28

    Trebalo odavno da dobiju ali?

  • Zzz

    17. oktobar 2017 | 18:31

    A sta je sa sremcicom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA