Anđela Dimitrijević je na Sajmu knjiga bila najmlađa pesnikinja: Ona iz kolica piše stihove i sama ih ilustruje! (FOTO)

- Drago mi je što moji drugari iz škole sjajno reaguju na moje pesme. Uglavnom mi kažu da im se sviđaju i da su im sve pesme super. To mi je veoma bitno jer su one i pisane za decu mog uzrasta - dodala je Anđela

  • 4

Učenica četvrtog razreda Osnovne škole "Vojvoda Stepa" iz Beograda, Anđela Dimitrijević (10), najmlađa je pesnikinja na ovogodišnjem Sajmu knjiga. Ona je u organizaciji Hendi centra Koloseum, a na štandu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, promovisala svoju prvu knjigu pesama "Kikicin pogled na svet". Osim što je tako mlada, a već je objavila knjigu pesama, ona sama radi i ilustracije i odlično crta.

Sinišu (12) je majka napustila, živi u selu sa 11 ljudi: Ne smeta mu ni siromaštvo, ni poljski WC, a poseduje neverovatan talenat (VIDEO)

- Pesme sam počela da pišem još pred kraj predškolskog uzrasta i u prvom razredu. Zato u knjizi ima i pesama koje sam još tada napisala, kao i onih koje sam nedavno završila. Sve sam to tek sad stigla da objavim – rekla je Anđela.

Mala pesnikinja kaže da je njena poezija prvenstveno namenjena njenim vršnjacima, ali da nema ništa protiv ni ako se "poneko stariji zaleti da ih pročita".

Foto: Hendi centar Koloseum

- Drago mi je što moji drugari iz škole sjajno reaguju na moje pesme. Uglavnom mi kažu da im se sviđaju i da su im sve pesme super. To mi je veoma bitno jer su one i pisane za decu mog uzrasta - dodala je Anđela.

Foto: Hendi centar Koloseum

Kako gotovo jednako lepo crta, u knjizi se uz svaku pesmu nalaze i crteži koje je ona napravila.

Foto: Hendi centar Koloseum

- Crtanje mi je takođe velika strast. Zato sam paralelno uz svaku pesmu i crtala kako bih na najbolji način uspela da iskažem emocije koje sam u tom trenutku osetila.

Foto: Hendi centar Koloseum

Daljinac

(S.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetlana

    18. novembar 2017 | 15:15

    Andjela zelim ti svu srecu ovoga sveta da tvoje pesme razmeksaju i najtvrdja srca.Ti si jedna prelepa mlada pesnikinja,tvoje pesme dovode do suza.

  • Jovana

    15. novembar 2017 | 22:35

    Draga Andjela,ti si jedna izuzetna devojcica. Puno uspeha sa zbirkom.

  • tinatina

    15. novembar 2017 | 22:28

    Svaka cast.Zelim ti uspeh i svu srecu u daljem radu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA