≫ 

Mali: Ne odustaje se od izgradnje jarbola; Senior kartice mogu podići penzioneri iz svih opština

Prema rečima Siniše Malog, senior kartice u ovom trenutku mogu podići penzioneri iz 16 od 17 beogradskih opština, uključujući opštinu Novi Beograd

  • 3

Grad Beograd ne odustaje od izgradnje jarbola sa srpskom zastavom na Ušću, novac za njega biće u budžetu za 2018, ali je potrebno više vremena za projekat, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Veliki odziv penzionera za senior kartice u Beogradu: Od ponedeljka u celoj Srbiji dobijaju i 5.000 dinara (FOTO)

- Ne odustaje se od jarbola, radimo na projektu njegove izgradnje, videli smo da nećemo stići da organizujemo tender za nabavku za izvođače radova do kraja godine, s obzirom na to da nam malo više vremena treba za projekat, tako da ćemo iznos novca za jarbol imati u budžetu za 2018. godinu - kaže Mali.

- Odmah nakon toga krenućemo u tender za izvođače radova - rekao je Mali novinarima.

Dakle, ističe, naredne godine biće jarbol na ušću, "koji će biti ponos našeg grada, naše zemlje i da se svi građani Beograda i Srbije ponose srpskom trobojkom, koja će se vijoriti na ušću Save u Dunav".

Foto: Beoinfo

Govoreći o rebalansu gradskog budžeta, Mali je istakao da se porez na imovinu neće podizati i da poreska stopa ostaje ista, s tim što sama visina poreza zavisi od cene kvadrata u zoni u kojoj se živi.

DVA ODSTO GRANICA

- Čak i ako dođe do povećanja negde, mi smo to ograničili na dva odsto, što je princip koji smo primenili prošle godine, koji je princip odgovorne politike, upravo zbog toga što nam ne treba novac, a sa druge strane, na primeru stana od 50 kvadrata, ako i dođe do povećanja, to je negde oko 200 dinara - objasnio je Mali.

U PRINCIPU NULA

Kaže da je gradska vlast, upravo razmišljajući o interesima građana, odluku koju je donela prošle, donela je i ove godine i u tom iznosu poreza na imovinu koji se očekuje, smatra Mali, ne vide se "neki veći novci" - u nekim zonama će se izgubiti, negde će se dobiti i "u principu biće nula".

Foto:Telegraf

- Na osnovu odluke skupštine grada od juče, poreske stope se ne menjaju i ne povećavaju se. Iznos poreza na imovinu može da se promeni na dole ili na gore, zavisno od cene stanova u datoj zoni. A cenu stanova određujete na osnovu kupoprodajnih ugovora u prvih devet meseci prethodne godine - rekao je gradonačelnik.

SENIOR KARTICE ZA PENZIONERE

Prema rečima Siniše Malog, senior kartice u ovom trenutku mogu podići penzioneri iz 16 od 17 beogradskih opština, uključujući opštinu Novi Beograd.

- Opština Novi Beograd tek je pre dva dana poslala upit i dobili su odgovor za 24 sata. Kritikovali su nas da li ta opština učestvuje ili ne u tom projektu, želim da kažem da će takođe u zgradi opštine Novi Beograd biti štand gde će se popunjavati i pomagati našim penzionerima sa Novog Beograda - rekao je Mali novinarima.

JOŠ SE ČEKA STARI GRAD

Senior kartice, kako je rekao, namenjene su svim penzionerima na teritoriji Beograda i svim opštinama koje žele da budu deo toga. Penzioneri sa svih opština mogu da preuzmu kartice,  s tim što na opštini Stari grad ne mogu to da učine u zgradi opštine, već u klubovima za stare.

Foto: Milena Đorđević

Prema rečima gradonačelnika, senior kartice su "sjajan projekat", koji je započet prošle nedelje, i posle samo 7-8 dana, ima više od 30.000 najstarijih sugrađana koji su već postali deo senior kluba.

BROJNI POPUSTI

- Svaki dan imamo neke nove vesti, nove kompanije koje se priključuju našem velikom projektu. Juče je Goran Vesić obavio razgovor sa kompanijom "Aroma", danas smo dobili sjajnu vest od kompanije "Dis", da će imati naši najstariji sugrađani tamo popust od 10 odsto, takođe popust 10 odsto u Službenom glasniku, mislim da u ovom trenutku imamo više od 50 kompanija sa kojima imamo protokol o saradnji, a svaki dan sve ih je više - rekao je Mali.

Foto: Beoinfo

HVALA ZA SVE ŠTO STE URADILI

To je, smatra, lep način da se kaže "jedno veliko hvala" našim najstarijim sugrađanima, za sve što su uradili za naš grad, jer, ističe, grad se ulepšava na osnovu onoga što su oni nama ostavili.

- Više od 30.000 članova već imamo, više od 50 kompanija koje su ušle u klub i ponudile usluge, radimo na tome da ih iz dana u dan bude sve više i obaveštavaćemo javnost. Na kraju krajeva, u našem gradu imamo 407.000 penzionera, želja nam je da svaki ima senior karticu i da svaki penzioner može da koristi te benefite - rekao je Mali.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toka

    8. novembar 2017 | 20:03

    Ko ce da plati svim beogradjanima ovo maltretiranje sa saobracajem! 5 meseci radite ulice i jos nema naznake da ce biti gotovo! Slazem se da treba raditi ali planski i u nekom normalnom roku!

  • Ljiljana

    9. novembar 2017 | 21:19

    Senior kartice su mogli penzionerima poslati na kucnu adresu a ne da ih maltretiraju da odlaze u opstinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA